Microcement

Microcement is een unieke vloerafwerking die qua samenstelling van materiaal niet te vergelijken is met een gietvloer. Een overeenkomst tussen beide vloeren is het naadloze karakter. Een vloer van microcement bestaat in de basis uit natuurlijk materiaal, dat zo wordt aangebracht dat er een levendig effect ontstaat. Van origine is microcement afkomstig uit Argentinië, waar het niet alleen als afwerking voor de vloer, maar ook voor wanden wordt gebruikt.

Laat een mooie microcement vloer aanleggen en profiteer van de voordelen:

 • Unieke microcement vloer passend bij de ruimte
 •  Leverbaar in vele kleuren
 • Aantrekkelijke staffelkorting voor grotere projecten
 • Eén vast aanspreekpunt voor gehele project
 • Jarenlange ervaring in het aanbrengen van microcement

Microcement prijs per vierkante meter

Voor het berekenen van de microcement prijs kijken we naar een aantal elementen zoals persoonlijke wensen, de ondervloer en het aantal vierkante meters. Op basis van deze informatie wordt de microcement prijs berekend.

Aantal m2PrijsberekeningMicrocement prijs
Microcement 20 – 50 m2Vaste staffel (excl btw)*€ 4.925,-
Microcement 51 – 100 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 97,-
Microcement 101 – 150 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 82,-
Microcement 151 – 200 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 75,-

Wilt u weten wat de prijs van een microcement vloer is in uw situatie? Laat dan direct en vrijblijvend de prijs berekenen. U kunt ons ook bereiken voor meer informatie over microcement via 020 845 2650 of info@gietvloerprijzen.nl.

Wat zit er in de prijs inbegrepen?

Met bovenstaande prijsindicaties kunt u ervan uitgaan dat we het volledige project voor u uit handen nemen. Deze prijs is gebaseerd op een ondergrond die zo goed als gebruiksklaar is. Bezit u een nieuwbouwwoning, dan is dit bijna altijd het geval. De microcement vloer brengen we over enkele dagen aan. Na een week geniet u al van uw nieuwe vloer. 

Waarom staffelkorting?

Bovenstaande kostenplaatje bestaat uit zowel de materiaal- als de arbeidskosten. Voor ieder projectbezoek dienen we de nodige voorbereidingen te treffen, alvorens we van start kunnen gaan. Ons team installeert zich bij u op locatie om over meerdere dagen de vloer aan te brengen. Het loont daarom om meerdere meters ineens af te nemen. 

Is microcement waterproof?

Microcement is waterbestendig en duurzaam, maar dan moet het wel op de juiste manier worden aangebracht en afgewerkt. Om microcement compleet waterbestendig te maken brengen we eerst een aantal lagen microcement aan. Deze lagen zijn van nature al spatwater dicht. Bovenop deze lagen komt nog een kunsthars coating om het microcement te sealen en de microcement vloer volledig waterproof te maken.

Microcement badkamer

Badkamers kunt u op allerlei manieren laten afwerken, van grote tegels tot fijn mozaïek tegelwerk tot pleisterwerk. Ook microcement badkamers komen we steeds vaker tegen in Nederlandse woningen. Microcement geeft een mooi natuurlijk oppervlak aan badkamervloeren en wanden. Het oogt ruw, maar door de kunsthars toplaag voelt het glad aan. Deze laag voorkomt ook schimmelvorming in uw microcement badkamer, nog een reden om voor deze aantrekkelijke afwerking te kiezen.

Microcement voor een stijlvolle uitstraling

Een van de kenmerken van een microcement vloer is het hoge designgehalte. De ruimte waar microcement aangebracht wordt, krijgt na plaatsing een stijlvollere uitstraling. De afwerking van de vloer is elegant, strak en glad. Het naadloze effect wordt gecombineerd met een levendige en decoratieve uitstraling. Naast het unieke karakter van het materiaal en de uitstraling heeft microcement ook andere voordelen. Zo kan het materiaal over iedere ondergrond worden aangelegd en zijn er diverse mogelijkheden ten aanzien van de afwerking, bijvoorbeeld een robuust of meer verfijnd uiterlijk.

Onze vloeren

Microcement voor uw woning

Microcement is in ieder interieur een aanwinst en vormt de basis voor een unieke uitstraling. De vloer geeft een prachtig resultaat in een stijlvolle keuken of woonkamer. Het materiaal van microcement is zeer hygiënisch en legt het fundament voor een gebruiksvriendelijke vloer. De beschermlaag van dit vloersysteem is bijzonder slijtvast en er is dan ook vrijwel geen onderhoud nodig, afgezien van de reguliere schoonmaakbeurten. U profiteert bovendien volop van optimaal wooncomfort.

Wat is microcement?

Een robuuste microcement vloer kenmerkt zich door zijn originaliteit. Het materiaal wordt aangebracht met een spaan en wordt zo ambachtelijk gelegd. Op deze manier is geen één microcement vloer hetzelfde. Het resultaat is een vloer met een industriële look, die niet misstaat in menig woonhuis. Het industriële karakter van de vloer zorgt voor een moderne uitstraling. Microcement is geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Microcement in kleur

Microcement kan door Gietvloer Prijzen in vele kleuren worden aangebracht. Het is bij de keuze voor een kleur belangrijk dat u rekening houdt met de gewenste uitstraling. Bijvoorbeeld speels, opvallend of juist heel chique en stijlvol. Wij laten u uiteraard graag kennismaken met de verschillende kleuren die beschikbaar zijn voor microcement. U kunt op afspraak langskomen in onze showroom of online een offerte aanvragen. Bel ons voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Eigenschappen van een microcement vloer

Een microcement vloer verleent zich uitstekend voor in huis, maar ook voor andere plekken waar geleefd mag worden. Te denken valt aan winkels, showrooms en kantoorpanden. Het robuuste design geeft de ruimte een hoogwaardige look met een huiselijk gevoel. Een microcement vloer kan tegen een stootje en is gemakkelijk in het onderhoud. De vloer bestaat voor 80% uit beton en voor 20% uit polyurethaan (ook wel bekend als PU). PU is elastisch en zorgt ervoor dat het beton soepel blijft en niet scheurt. 

Mogelijke afwerkingen microcement vloer

Naast de praktische voordelen van een microcement vloer kunt u ook rekenen op een decoratieve vloer. Door de grote variatie aan afwerkmogelijkheden en verschillende uitvoeringen van microcement vloeren krijgt u altijd een vloer aansluitend bij uw wensen en bent u verzekerd van een uniek resultaat. Van rustieke en robuuste stijlen, tot een modern en strak resultaat, maar ook voor een rustig interieur, de vloer kan aan uw stijl aangepast worden.

Bekijk ook de extra’s voor gietvloeren en microcement vloeren.

Texturen microcement vloer

Doordat we microcement vloeren met de hand op uw vloer aanbrengen zijn verschillende texturen een van de variatiemogelijkheden. We smeren het cementmengsel uit als dunne stuclaag. Hoe klein of grof de bewegingen zijn waarmee we smeren beïnvloedt de textuur van de microcement vloer. Hoe fijner de strijkbeweging, des te gladder het resultaat. Wat voor structuur gaat uw voorkeur naar uit?

Glanzend of mat

Naast textuur bieden we ook een afwerking van de microcement vloer met een sealende laag kunsthars. Deze zogenaamde topcoat is beschikbaar in transparante glans of een matte variatie. Hiermee kiest u dus of voor een mat of voor een glanzend oppervlak van uw microcement vloer. Daarnaast zijn er uiteraard verschillende kleuren mogelijk en bestaat er zelfs een speciale lak waarmee de vloer een metallic glinstering krijgt.

Voordelen microcement vloer

Ambachtelijk aangelegde microcement vloeren zijn toekomstbestendige vloeren. De microcement is stijvol en uniek, door het handmatig aanbrengen. Dit geeft tevens een natuurlijke look aan de microcement vloer. Bekijk welke voordelen deze soort vloer nog meer met zich meebrengt:

 • Duurzaamheid: een microcement vloer kan tegen een stootje. Het is een sterke vloer die jaren mooi blijft. Door de lange levensduur van de microcement vloer is het een duurzame keuze. Bovendien heeft microcement weinig onderhoud nodig.
 • Iedere microcement vloer is uniek: vakmensen brengen de ruwe microcement vloer met de hand aan. Dit geeft uw microcement vloer een originele structuur en tekening. Iedere microcement vloer is anders door deze manier van aanbrengen.
 • Hygiënisch en naadloos: microcement vloeren zijn geheel vrij van naden, voegen en nerven. De microcement vloer wordt aan één stuk aangebracht. Toch heeft het geen volledig effen kleur, door de structuur van microcement. Hierdoor krijgen vuil en stof geen kans om zich aan de vloer te hechten of om tussen naden te kruipen. Microcement maakt u dus eenvoudig schoon.
 • Talloze kleuren: microcement vloeren zijn compleet af te stemmen op de stijl van de ruimte door het brede aanbod in kleuren. Geliefde opties zijn natuurlijke tinten, zoals grijs en beige. Maar ook taupe microcement wint de laatste jaren aan populariteit. Het verschil tussen een microcement vloer in een warme of een koele tint heeft veel invloed op de sfeer in de ruimte.

Microcement vloer aanleggen

Het aanbrengen van een microcement vloer doen we in een aantal stappen die vrijwel gelijk zijn voor alle betonnen vloeren:

 1. Ondergrond voorbereiden
 2. Microcement aanbrengen
 3. Beschermende coating aanbrengen

1. Voorbereiding ondergrond microcement vloer

Microcement hecht zich aan vrijwel ieder oppervlak, zolang dit oppervlak vlak, droog en volledig vet- en stofvrij is. Daarom moet de ondervloer voorbereid worden voordat we optimale hechting kunnen garanderen. Is de ondergrond erg beschadigd? Dan gaan we deze eerst repareren en egaliseren. Bij poreuze ondergronden gebruiken we een primer ter voorbereiding.

2. Microcement aanbrengen

De cementmengsel voor de vloer brengen we aan op de ondervloer. Bij een microcement vloer bouwen we dit op tot een laagdikte van ongeveer 2-3 mm. Het is dus een zeer dun vloersysteem. Desalniettemin is microcement krachtig en slijtvast. Bij het aanbrengen van deze laag van uw vloersysteem zorgen onze vakmensen ook voor de gewenste kleur en textuur.

3. Vloer afwerken met een beschermende coating

Na het aanbrengen van de laag microcement moet de vloer uitharden voor we aan de laatste stap kunnen beginnen. Na het uitharden brengen voorzien we het oppervlak van een coating laag. Deze coating bestaat uit een beschermende kunsthars die er tevens voor zorgt dat de vloer waterdicht is. De laag beschermt tegen vocht, vuil en verkleuring van het microcement en is bovendien makkelijk schoon te maken.

Hoelang duurt een microcement vloer leggen?

Naast de tijd waarin we de lagen van uw microcement vloer aanbrengen moet u ook rekening houden met de droogtijd van deze lagen. Doorgaans moet u rekenen op een dag of drie tot vijf voor het aanbrengen van microcement vloeren. Daarna kunt u de vloer na twee dagen uitharden voorzicht belopen en is de vloer na ongeveer een week geschikt voor normale belasting. De exacte uithardtijd is afhankelijk van de kamertemperatuur en luchtvochtigheidsgraad, want deze twee factoren beïnvloeden de snelheid waarmee het materiaal droogt. Voor nieuwbouwwoningen is het tevens van belang dat de onderliggende betonvloer volledig gedroogd is, meestal neemt dit droogproces zo’n vier weken in beslag. Dit is noodzakelijk om de kans op scheurvorming te minimaliseren.

Een ambachtelijke vloer 

Niet iedere vloerenlegger kan een microcement vloer aanbrengen. Dit vergt namelijk de nodige ervaring in het ambacht. Voor een fraai en consistent resultaat laat u uw microcement vloer aanbrengen door de specialist. De ambachtelijke wijze resulteert in het gewenste patroon in het beton. U heeft de keuze om een ietwat drukker of rustigere vleug aan te laten brengen. Indien u er nog niet volledig uit bent of een microcement vloer hét is voor u, dan kunt u gerust onze vloeren van dichtbij bekijken in onze showroom. 

Voor een afspraak in onze showroom verzoeken we u eerst een vrijblijvende offerte aan te vragen. Aan de hand van uw gegevens ontvangt u van ons aan begroting. Wekt dit uw verdere interesse, dan maken we graag een afspraak met u in onze showroom.