Gietvloeren

Een moderne, strakke en volledig naadloze gietvloer brengt harmonie in uw woning, kantoor of showroom. De gietvloeren van Gietvloerprijzen.nl zijn in veel kleuren verkrijgbaar, al vanaf € 24,- per vierkante meter. Het is de ideale vloer voor in een modern interieur. U heeft bij ons zowel de keuze uit gietvloeren op basis van de kunsthars epoxy als gietvloeren op basis van de kunsthars polyurethaan.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die met de hand op een ondervloer gegoten wordt en die hierna op ambachtelijke wijze aangebracht wordt.  Hierdoor ontstaat er een prachtige naadloze vloer met veel praktische eigenschappen en een luxe uitstraling.

Een gietvloer heeft de volgende eigenschappen:

 • Duurzaam: een gietvloer blijft tientallen jaren mooi
 • Brandwerend: een gietvloer is een veilige en brandwerende vloer
 • Hygiënisch: een gietvloer is naadloos en vochtwerend
 • Onderhoudsvriendelijk: u hoeft nauwelijks onderhoud te verrichten aan de vloer
 • Comfortabel: een gietvloer is licht flexibel en erg comfortabl
 • Te combineren met vloerverwarming

Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen en elke gietvloer wordt afgewerkt met een coating of laklaag die de vloer een mooie afwerking geeft en die de vloer beschermt.

Voordelen van een gietvloer

Wilt u een duurzame vloer met een mooie, strakke uitstraling? Dan kiest u voor een gietvloer. Bij andere vloeren zit u vaak vast aan een kleur, materiaal, motief of afwerking, maar gietvloeren hebben de unieke eigenschap dat ze voor u op maat gemaakt worden. U kiest zelf de kleuren en materialen en u heeft tevens de mogelijkheid om een logo toe te voegen. Gietvloeren gaan bovendien langer mee dan de gemiddelde vloer en zijn bij beschadiging eenvoudig te repareren.

Onze vloeren

Waarom een gietvloer van Gietvloerprijzen.nl?

De gietvloeren van Gietvloerprijzen.nl zijn volledig naadloos, zeer onderhoudsvriendelijk en heerlijk comfortabel. Daarmee zijn onze vloeren niet alleen geschikt voor woningen, maar ook voor in de horeca of industrie. De vloeren zijn daarnaast:

Slijtvast en duurzaam
Hoog belastbaar
Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk
Op maat te maken
Naadloos Leverbaar in duizenden kleuren
Comfortabel

De gietvloer kunt u tevens voorzien van allerlei opties zoals een bedrijfslogo, vloerverwarming of antisliplaag.

“We zijn erg tevreden met onze gietvloer. We krijgen er veel complimenten over én hij is heel makkelijk schoon te maken. ” Familie de Groot

Gietvloer kosten

Bij Gietvloerprijzen.nl heeft u al een gietvloer vanaf € 24,- per vierkante meter. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren.:

De voorbereiding

Voordat we een gietvloer aanbrengen, controleren we de ondervloer. Deze moet helemaal schoon, droog, stofvrij, recht en naadloos zijn, voordat wij aan de slag kunnen. Als dit niet het geval is zullen we de vloer moeten voorbewerken. Dit brengt extra kosten met zich mee. Het is belangrijk dat de ondervloer volledig perfect is, omdat oneffenheden in de ondervloer te zien zullen zijn in het eindresultaat.

Het type gietvloer

Wij bieden verschillende soorten gietvloeren. Zo hebben we PU gietvloeren en epoxy gietvloeren, waarvan de laatste goedkoper zijn, maar niet geschikt voor in woningen. Maar we bieden ook woonbeton en vloercoating. Elk soort gietvloer heeft zijn eigen prijs per vierkante meter.

De grootte van de vloer

Uiteraard speelt ook de grote van de vloer een rol in de totaalprijs. Hoe groter de vloer, hoe duurder de vloer zal zijn. Maar toch is het interessant om een gietvloer op een groot oppervlakte te laten aanbrengen. Want wij bieden u een lagere prijs per vierkante meter als het oppervlakte toeneemt. En het staat ook prachtig om een gietvloer op een groot oppervlakte te hebben liggen.

Eventuele extra’s

Er zijn verschillende extra mogelijkheden waar u uit kan kiezen. Zo kunt u een gietvloer combineren met vloerverwarming en dit ook door ons laten doen, kunt u een anti-sliplaag of een geluidswerende laag laten aanbrengen. Of u kiest ervoor om een logo in de gietvloer te laten plaatsen.

De gietvloer prijzen

Aantal m2PrijsPU GietvloerEpoxy gietvloerWoonbetonEpoxy Coatingvloer
Gietvloer 20 – 50 m2Vaste staffel (excl btw)€ 3.850,-€ 3.150,-€ 4675,-€ 2000,-
Gietvloer 51 – 100 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 75,-€ 72,-€ 98,-€ 28,-
Gietvloer 101 – 150 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 65,-€ 50,-€ 85,-€ 25,-
Gietvloer 151 – 200 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 60,-€ 42,-€ 74,-€ 24,-

Wilt u weten wat de prijs is in uw specifieke geval? Laat dan vrijblijvend de prijs berekenen voor een gietvloer in uw situatie. Ontdek meer over de kosten voor een gietvloer.

Korting voor grote projecten

Wij bieden u een aantrekkelijke korting aan als u een gietvloer op een groter oppervlakte laat aanbrengen. Kies er bijvoorbeeld voor om de gietvloer in de gehele woning te laten plaatsen. Een andere optie is om tegelijkertijd met uw buren de gietvloer te laten plaatsen. U geniet dan beide van een collectieve korting. Zo kunt u flink op de gietvloer besparen!

Op maat gemaakte vloeren

Gietvloeren hebben de unieke eigenschap dat ze volledig op maat gemaakt worden, in tegenstelling tot andere vloersystemen, waar men vastzit aan vooraf vastgestelde kleuren, materialen, motieven en afwerkingen. Met een vloer van Gietvloerprijzen.nl kiest u voor een designvloer op maat, zowel qua kleur als structuur.

Soorten gietvloeren

Wij werken alleen met materialen van hoge kwaliteit zodat u jaren van de gietvloer kan genieten. U heeft bij ons de keuze uit verschillende typen gietvloeren. Al onze vloeren zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Wij adviseren u graag over de materialen, kleuren en mogelijkheden van onze gietvloeren. Maak een afspraak met een van onze adviseurs in de showroom of vraag direct een offerte aan via telefoonnummer 020 845 2650.

PU gietvloer

De PU gietvloer greenline wordt gemaakt van polyurethaan. Dit is een flexibele kunsthars die er voor zorgt dat de vloer aangenaam aanvoelt, te combineren is met vloerverwarming maar ook sterk en duurzaam is. Bij de productie van dit type vloer houden we rekening met het milieu: de productie zorgt voor een minimale CO2-uitstoot. Deze vloer past prachtig binnen elk interieur en is eenvoudig schoon te maken.

Betonlook gietvloer

De betonlook gietvloer is een van de populairste in ons assortiment door de strakke, moderne en minimalistische uitstraling. De gietvloer ziet er uit als een vloer van beton, maar wordt gemaakt van kunststof. De betonlook gietvloeren zijn PU gietvloeren. We maken gebruik van hoogwaardige materialen om de betonlook te realiseren. Om het betonlookeffect te creëren gebruiken we twee tinten. Omdat ze de gietvloer met de hand aanbrengen ontstaat er een mooi en natuurlijk effect. Een betonlook gietvloer is niet alleen prachtig. Het effect heeft ook als voordeel dat vuil en minder snel op de zien is dan op een gietvloer in een volledig egale kleur.

Beton gietvloer

De beton gietvloer is populair omdat het materiaal slijtvast en bijzonder duurzaam is. De vloer geeft uw ruimte bovendien een stoere en industriële uitstraling. Dit is niet alleen zeer geschikt voor een woning, maar ook voor een modern kantoor.

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is extreem belastbaar op zowel chemisch als mechanisch vlak. Daardoor is de vloer geschikt voor magazijnen en werkplaatsen in de industriële sector. De kracht van een epoxy gietvloer ligt in de hoge belastbaarheid, veiligheid, slijtvastheid en onderhoudsvriendelijkheid. Ook een epoxy gietvloer is in veel kleuren verkrijgbaar. Het is de perfecte bedrijfsvloer!

Een gietvloer met vloerverwarming

Vloerverwarming in huis is niet alleen heerlijk comfortabel, maar het is ook een duurzame oplossing. Zeker als u het combineert met een gietvloer. Omdat een gietvloer heel dun is en omdat het materiaal zich goed aanpast aan de omgevingstemperatuur, zal de warmte van de vloerverwarming snel door de ruimte verspreiden. Dit maakt vloerverwarming erg energiezuinig. Daarbij komt ook het voordeel dat de verwarming mooi weggewerkt is en dat de vloer altijd een aangename temperatuur heeft.

Alleen PU gietvloeren en betonlook gietvloeren zijn te combineren met vloerverwarming, omdat deze vloeren flexibel genoeg zijn en niet scheuren bij temperatuursverschillen. U kunt bij ons ook terecht voor vloerverwarming. Dat scheelt u zowel tijd als geld! U heeft alles in één keer geregeld en wij zorgen ervoor dat de vloer perfect aansluit op de vloerverwarming.

“Wat zijn wij blij met de combinatie van een gietvloer en vloerverwarming. We lopen elke morgen zo met onze blote voeten door het huis. Heerlijk is het! ” – Ester van den Broek

Mogelijke kleuren en designs

Bij ons heeft u de keuze uit onwijs veel kleuren. Wij leveren vloeren in alle standaard RAL-kleuren. De meest gekozen kleur is toch wel grijs. Dit is een mooie tijdloze kleur die rustig is en heel makkelijk te combineren is. Maar ook heel mooi is een gietvloer in een aardetint of een gietvloer in een vrolijke kleur. Bekijk hier alle mogelijke kleuren. 

Staat uw kleur er niet bij? Niet getreurd, dan kunnen wij deze kleur vaak alsnog op verzoek maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Verschillende designs

Naast diverse kleuren zijn er ook verschillende designs mogelijk. Zo heeft u de keuze uit een gietvloer in één egale kleur, of juist voor een betonlook effect. Dit betonlookeffect kan juist subtiel of meer aanwezig worden aangebracht. U kunt bij dit proces aanwezig zijn zodat u zelf uw wensen kunt aangeven. Daarnaast is het ook mogelijk om een logo, tekening of meerdere kleuren naast elkaar te laten plaatsen, zoals op de foto hierboven. Laat ons weten wat uw idee is en wij zullen dit hoogstwaarschijnlijk kunnen uitvoeren! U kunt echt alle kanten op met het design van onze gietvloeren.

Onderhoud aan een gietvloer

Een gietvloer is een onderhoudsarme vloer. Dat is één van de voordelen van deze fijne vloer. De vloer is erg eenvoudig schoon te houden, omdat de vloer volledig naadloos en vochtwerend is. Door de vloer regelmatig te stofzuigen en te dweilen houdt u de vloer mooi schoon.

Naast regelmatig schoonmaken hoeft u verder niets te doen om de gietvloer te onderhouden. Het is niet nodig om de vloer, zoals bij houten vloeren het geval is, regelmatig in een wax te zetten.Wat u wel kunt doen is de vloer beschermen tegen beschadigingen.

Een gietvloer beschermen tegen beschadigingen

Als u lang van de gietvloer genieten wilt is het slim om de vloer te beschermen tegen beschadigingen. Dit kunt u doen:

 • Let op dat de stofzuigermond geen scherpe onderdelen heeft
 • Plaats viltjes onder meubels
 • Schuif niet met meubels over de vloer
 • Heeft u meubels met plastic wieltjes? Plaats hier dan een doorzichtige mat onder.
 • Doe schoenen binnenshuis uit
 • Plaats een inloopmat bij de deur
 • Haal gemorste vloeistoffen zoals koffie, wijn of sap direct weg met een natte doek.

Een nieuwe toplaag

Is de vloer na jaren van intensief gebruik niet meer zo mooi als hij in het begin was? Dan is het mogelijk om een nieuwe toplaag te laten aanbrengen. Dit is een minder arbeidsintensief project dan het plaatsen van een nieuwe vloer en is ook goedkoper. Hierna ziet de vloer er weer als nieuw uit en kunt u weer jaren vooruit met de gietvloer.

Geschikt voor alle ruimtes

Dankzij de gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid en hoge belastbaarheid zijn gietvloeren geschikt voor allerlei verschillende ruimtes. Wij hebben vloeren geplaatst in onder meer woningen, winkels, scholen, showrooms, musea, magazijnen en werkplaatsen. Wilt u weten of een gietvloer geschikt is voor uw ruimte, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 020 845 2650. Onze adviseurs informeren u graag over de mogelijkheden.

Woningen en kantoren

Gietvloeren voelen comfortabel aan en geven uw woning of kantoor een strakke, moderne uitstraling. Ze zijn perfect te combineren met vloerverwarming, waardoor het aangenaam warm wordt in huis. Ook voor badkamers is een gietvloer zeer geschikt, want de vloer is vloeistofdicht en eenvoudig schoon te maken.

Openbare ruimtes

Een gietvloer is slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Dit maakt de vloer ideaal voor scholen, winkels, supermarkten, showrooms en openbare ruimtes. De vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waardoor de look van uw gietvloer altijd bij de ruimte past.

Voedingsindustrie en gezondheidszorg

In de gezondheidzorg, de levensmiddelenindustrie en de voedingsindustrie zijn hygiëne en slipvastheid van groot belang. Een gietvloer is aan te raden omdat vuil, haren en stof zich niet kunnen ophopen in naden en kieren. Wij hebben ervaring met het plaatsen van vloeren die aan de richtlijnen van de zorg en voedingsmiddelenindustrie moeten voldoen, dus wij adviseren u hier graag over.

Industrie

Bij ruimtes in de industrie of logistiek gelden andere eisen aan een vloer dan in de gezondheidszorg of voedingsmiddelenindustrie. Een hoge belastbaarheid is het belangrijkst en dat is precies waar gietvloeren in uitblinken. Ook de slijtbestendigheid is een voordelige eigenschap voor de industrie.

Veelgestelde vragen

U heeft vast allerlei vragen over gietvloeren, u bent dan niet de enige! Wij hebben daarom de veelgestelde vragen over gietvloeren voor u op een rijtje gezet.

Een gietvloer gaat tientallen jaren mee. U kunt rekenen op zo’n 15 tot 20 jaar gebruik van de vloer voordat hij zal slijten. Hoe u de vloer gebruikt en of u de vloer goed beschermt tegen beschadigingen en regelmatig schoonmaakt speelt hier wel in mee.

Ja dat is zeker mogelijk! Wij raden voor nieuwbouwwoningen juist gietvloeren aan. De ondervloer in een nieuwbouwwoning is uitermate geschikt voor een gietvloer. Vaak kunnen wij de vloer net voor de oplevering van het huis opleveren zodat u meteen kan verhuizen.

Het aanbrengen van een gietvloer gebeurt in verschillende stappen. Na elke stap moet de aangebrachte laag volledig drogen voordat de volgende laag aangebracht kan worden. Dit zorgt ervoor dat het aanbrengen van een gietvloer vijf werkdagen tot een week in beslag neemt. Maar, als de vloer eenmaal ligt kunt u er wel jaren van genieten.

Ja, een PU gietvloer is vochtwerend en volledig naadloos en daardoor perfect voor in de badkamer. Het is een hygiënische vloer.

De plaatsing van een gietvloer

Het plaatsen van een gietvloer gebeurd in verschillende stappen. Omdat we verschillende soorten gietvloeren bieden is dit proces niet altijd hetzelfde. Maar in het algemeen volgen we het volgende proces:

 1. Het controleren en voorbereiden van de ondergrond
  Voor het plaatsen van de gietvloer reinigen we de ondervloer en herstellen we eventuele beschadigingen. Het is belangrijk dat de ruimte stof- en vuilvrij is tijdens het plaatsen van de vloer. Als de vloer al helemaal in orde is bij de controle, dan is het voorbewerken van de ondervloer niet nodig en zult u ook lagere kosten betalen.
 2. Het aanbrengen van de primer
  Wij brengen een primer aan die ervoor zorgt dat de gietvloer goed aan de ondervloer zal hechten en niet in de ondervloer zal zakken. Deze primer moet meerdere uren drogen.
 3. Het aanbrengen van de schraplaag
  De schraplaag zorgt ervoor dat er geen luchtbellen in de gietvloer ontstaan, dat eventuele kleine oneffenheden opgevuld worden en de laag maakt de gietvloer taai en sterk.
 4. De gietvloer aanbrengen
  Pas bij stap vier brengen we de gietvloer aan. Deze vloer bepaalt het uiterlijk van de vloer. Als u gekozen heeft voor een betonlookeffect dan is het mogelijk om bij deze stap aanwezig te zijn.
 5. De toplaag
  Als laatste brengen we een toplaag aan. Deze laag beschermt de vloer en zorgt voor een mooie matte of glanzende afwerking.

Na het plaatsen van de gietvloer kunt u de ruimte 48 uur lang niet betreden. De vloer heeft tijd nodig om uit te harden en u voorkomt op deze manier dat stof en vuil in de ruimte komen. Na 48 uur kunt u op de vloer lopen en na 72 uur is de vloer volledig uitgehard en mechanisch belastbaar.

Neem contact op met Gietvloerprijzen.nl

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 020 845 2650 of vul het offerteformulier in. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor het plaatsen van een gietvloer.

Adresgegevens

Kantoor/ Showroom:
Gietvloer Prijzen
Kromme Leimuidenstraat 17-1
1059 EL Amsterdam
Op afspraak te bezoeken!