Kosten gietvloer per m2

De kosten van een gietvloer worden berekend per vierkante meter. Dit geldt alleen voor gietvloeren vanaf 51 m2. Bij vloeren tussen de 20 m2 en 50 m2 geldt een vaste prijs. Gietvloeren vanaf 51 vierkante meter worden per vierkante meter berekend. De gietvloer prijs zal lager uitvallen, wanneer het aantal vierkante meters toeneemt.

De prijzen op deze pagina zijn indicatief. De definitieve prijs wordt namelijk beïnvloed door diverse factoren, zoals extra opties en de staat van de ondervloer.

Hoewel de gietvloer niet het goedkoopste type vloer is, blijft het een duurzame investering. Gietvloeren gaan namelijk bij goed onderhoud tientallen jaren mee. De kosten van een gietvloer per m2 zijn dus misschien iets hoger dan bij andere soorten vloeren, maar de uitgave verdient zich dubbel en dwars terug doordat u jarenlang geniet van uw gietvloer.

Bezoek de showroom

Bent u op zoek naar een gloednieuwe gietvloer voor uw woning, winkel of commerciële ruimte? Er zijn tal van gietvloeren om uit te kiezen bij Gietvloerprijzen.nl. Van extreem stevig en geschikt voor fabrieksruimtes tot comfortabel en uniek in uiterlijk voor uw huis: de opties zijn eindeloos. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Maak een afspraak in onze showroom en kom alle gietvloeren bekijken. Onze adviseurs geven u bovendien graag passend advies voor uw situatie.

Gietvloer prijs m2

Om u een indicatie van de prijs te geven, ziet u hieronder een prijstabel met voorbeeldprijzen.

Aantal m2PrijsPU GietvloerEpoxy gietvloerWoonbetonEpoxy Coatingvloer
Gietvloer 20 – 50 m2Vaste staffel (excl btw)€ 3.850,-€ 3.150,-€ 4675,-€ 2000,-
Gietvloer 51 – 100 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 75,-€ 72,-€ 98,-€ 28,-
Gietvloer 101 – 150 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 65,-€ 50,-€ 85,-€ 25,-
Gietvloer 151 – 200 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 60,-€ 42,-€ 74,-€ 24,-

Wat kost een gietvloer per m2?

Een van de dingen waar u naar kijkt bij het uitzoeken van een vloer is het kostenplaatje. Voor we verder ingaan op de factoren die van invloed zijn, hebben we een overzicht voor u gemaakt van de kosten. In de onderstaande prijstabel met voorbeeldprijzen geven we u een indicatie van de kosten per vierkante meter.

Wilt u weten wat de prijs is in uw specifieke geval? Laat dan vrijblijvend de prijs berekenen voor een gietvloer in uw situatie. Op basis van de grootte van het oppervlak en uw persoonlijke wensen, maken wij een voorstel op maat. Vul het offerteformulier in en u ontvangt binnen 5 werkdagen een vrijblijvende offerte.

Voor meer informatie over de gietvloer prijs, kunt u ons bereiken via 020 845 2650 of info@gietvloerprijzen.nl.

Onze gietvloeren

Gietvloeren

Een gietvloer is een naadloze vloer die op de ondervloer gegoten wordt, waarna deze met de hand volledig egaal wordt gemaakt. Een gietvloer heeft veel voordelen. Zo zijn gietvloeren volledig naadloos en vochtwerend, en daardoor erg hygiënisch. Ook voelt een gietvloer comfortabel en aan is een gietvloer te combineren met vloerverwarming. Gietvloeren zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en u kunt zowel kiezen voor een solo uitvoering, waarbij de gietvloer een unieke kleur heeft, of voor een betonlook uitvoering waardoor de vloer de uitstraling van een betonnen vloer heeft.

Betonlook vloer

Een betonlook vloer is een gietvloer met een betonlook effect. Een van de twee opties die u heeft bij een gietvloer. Het betonlook effect wordt gekozen omdat men het er mooi uit vindt zien, maar ook omdat het praktisch is. Want op een gietvloer met betonlook effect is vuil minder snel te zien.

Woonbeton

Woonbeton is dé vloer voor liefhebbers van beton in huis. Een vloer van 100% beton is niet leefbaar. Een vloer van woonbeton is dat wel. Deze vloer bestaat voor een deel uit beton maar ook voor een deel uit de kunststof polyurethaan. Dat maakt de vloer leefbaar en comfortabel.

Epoxyvloer

Een epoxyvloer is een vloeroplossing voor de industrie of voor bedrijven waar de vloer zwaar belast wordt. Een vloer op basis van de kunsthars epoxy is ijzersterk en kan sterke belasting van machine’s of chemische middelen goed aan. Een epoxyvloer is volledig naadloos en daardoor hygiënisch. Ook kan de vloer aan andere eisen aangepast worden. Zo kan een epoxyvloer anti-statisch of anti-slip worden gemaakt.

Vloercoating

Vloercoating is een manier om een bestaande vloer sterker en volledig naadloos te maken. De vloercoating beschermt de onderliggende vloer. Het is mogelijk om voor vloercoating in een kleur te kiezen, maar ook voor doorzichtige vloercoating. We leggen onze vloercoatings voornamelijk in bedrijfspanden, zoals magazijnen, winkels, werkplaatsen, fabrieken, en garages

Prijs gietvloer

De prijs van een gietvloer is afhankelijk van factoren zoals het aantal vierkante meters, de staat van de ondervloer, de arbeidskosten en eventuele bijkomende kosten. Hoe meer vierkante meters vloer u laat gieten, des te lager de prijs. Daarom zijn gietvloeren niet alleen aantrekkelijk voor woonruimtes van particulieren, maar ook voor zakelijke panden. Zeker voor bedrijven met een grote garage, voor bedrijfshallen, voor winkelpanden of in een grote showroom.

Gietvloer kosten: hoe wordt de prijs bepaald?

Meerdere factoren bepalen de uiteindelijke kosten van de gietvloer. Omdat iedere klus maatwerk is, verschilt het uiteindelijke kostenplaatje ook sterk. We sommen de belangrijkste factoren op die invloed hebben op de gietvloer prijs.

De belangrijkste factoren die van invloed zijn op de vierkante meterprijs zijn:

 • Voorbereidingswerkzaamheden
 • Materiaalkeuze
 • De grootte van het oppervlak
 • Persoonlijke wensen voor extra opties zoals vloerverwarming
 • Arbeidsuren van onze vakmensen

Wilt u meer informatie over de kosten van een gietvloer per vierkante meter? Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte op.

De voorbereiding

Ten eerste komen we bij u langs ter inspectie. Hierbij kan de gietvloerexpert precies zien wat de benodigde voorbereidingen zijn om uw ondergrond volledig klaar te maken voor uw nieuwe gietvloer. De expert inspecteert als eerste de ondergrond. Het type ondergrond is bepalend voor de nodige werkzaamheden die nog verricht moeten worden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u nog een bestaande vloer heeft liggen. In dat geval kijken we of deze vloer wel de nieuwe gietvloer kan dragen of dat het noodzakelijk is deze er alsnog uit te halen.

In de nieuwbouw zien we tegenwoordig één type ondergrond. Bij bestaande bouw wil het type ondergrond nog wel eens verschillen. Belangrijk is dat de vloer volledig vlak is en er geen gaten of scheuren in de ondergrond bevinden. Alle oneffenheden hebben namelijk effect op het resultaat van uw gietvloer.

De oppervlakte

We adviseren onze klanten altijd om complete verdiepingen aan te laten brengen. Dit scheelt enorm in de kosten per m2. Qua arbeid verschilt het namelijk niet veel of wij een enkele ruimte of direct meerdere ruimtes meepakken. Dit zorgt vervolgens weer voor een lagere prijs per vierkante meters, naarmate u meerdere meters bij ons afneemt. Het resultaat is bovendien strakker wanneer de gietvloer naadloos door alle ruimtes heen ligt. Hoe hoger het aantal vierkante meters, hoe lager de prijs per m2.

Eén of meerdere kleuren

Indien u een gietvloer van polyurethaan laat leggen, dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit een enkele effen kleur of een betonlook. Een effen kleur levert een strak resultaat op, deze kleurstelling noemen we ook wel een solo tint. Veel mensen kiezen voor een solo tint in hun werkkamer of slaapkamer, omdat een rustgevend effect heeft.

Een betonlook bestaat simpelweg uit twee kleuren die we op de grond door elkaar heen vlinderen. Door deze vakkundige beweging ontstaat er een betonnen look in de vloer. U bepaalt zelf hoe groot of klein de vleug in de vloer moet worden. Vanwege deze toepassing zijn we langer bezig met het aanbrengen van de vloer en heeft dit type vloer daarom ook een wat hoger prijskaartje.

De nodige arbeid

Logischerwijs zorgt meer arbeid voor hogere kosten. U kunt dit zelf al enigszins bepalen voor uw eigen woning of bedrijf. Zo zijn grote vierkante ruimtes gemakkelijker voor te bereiden en te leggen. Beschikt u over een woning met veel verschillende lagen, hoeken, trappetjes en gangen? Dan zal de aanleg van een gietvloer ook meer tijd kosten. Nieuwbouwwoningen bestaan veelal al over de juiste ondervloer, waardoor we minder voorbereidende werkzaamheden hoeven te treffen.

Extra opties

Bij de aanwinst van een nieuwe gietvloer heeft u de mogelijkheid om deze volledig naar eigen wensen aan te passen. Zo is het tegenwoordig een van de beste investeringen om direct vloerverwarming onder de vloer aan te laten brengen. Hiermee zorgt u dat uw woning een stuk duurzamer is en in de ideale situatie energieneutraal. Met vloerverwarming vallen uw energiekosten namelijk stukken lager uit. Andere voorbeelden van aanvullende opties zijn: belijning in de vloer aan laten brengen, kleurvlokken in de topcoat of een geluiddempende laag. Maar ook een bedrijfslogo in de vloer verwerken, een inspirerende tekst in de vloer laten graveren, een antisliplaag of extra patronen laten aanbrengen zijn enkele opties die mogelijk zijn met een gietvloer. Uw persoonlijke wensen kunnen wij tegen een meerprijs realiseren.

Uw gietvloerkeuze

Ons assortiment bestaat uit meerdere soorten gietvloeren. Deze typen verschillen ieder ook van prijs. Een hogere prijs hoeft niet altijd te betekenen dat de kwaliteit van de vloer hoger is. Bij de keuze voor een vloer kijken we voornamelijk naar het doeleinde van de vloer. Op deze manier bepalen we welke gietvloer het best bij uw wensen aansluit. Zo zijn bepaalde gietvloeren alleen geschikt voor in de industrie en anderen alleen voor woningen.

De oppervlakte

We adviseren onze klanten altijd om complete verdiepingen aan te laten brengen. Dit scheelt enorm in de kosten per m2. Qua arbeid verschilt het namelijk niet veel of wij een enkele ruimte of direct meerdere ruimtes meepakken. Dit zorgt vervolgens weer voor een lagere prijs per vierkante meters, naarmate u meerdere meters bij ons afneemt. Het resultaat is bovendien strakker wanneer de gietvloer naadloos door alle ruimtes heen ligt. Hoe hoger het aantal vierkante meters, hoe lager de prijs per m2.

De nodige arbeid

Logischerwijs zorgt meer arbeid voor hogere kosten. U kunt dit zelf al enigszins bepalen voor uw eigen woning of bedrijf. Zo zijn grote vierkante ruimtes gemakkelijker voor te bereiden en te leggen. Beschikt u over een woning met veel verschillende lagen, hoeken, trappetjes en gangen? Dan zal de aanleg van een gietvloer ook meer tijd kosten. Nieuwbouwwoningen bestaan veelal al over de juiste ondervloer, waardoor we minder voorbereidende werkzaamheden hoeven te treffen.

Uw gietvloerkeuze

Ons assortiment bestaat uit meerdere soorten gietvloeren. Deze typen verschillen ieder ook van prijs. Een hogere prijs hoeft niet altijd te betekenen dat de kwaliteit van de vloer hoger is. Bij de keuze voor een vloer kijken we voornamelijk naar het doeleinde van de vloer. Op deze manier bepalen we welke gietvloer het best bij uw wensen aansluit. Zo zijn bepaalde gietvloeren alleen geschikt voor in de industrie en anderen alleen voor woningen.

Wilt u meer informatie over de kosten van een gietvloer per m2? Neem contact met ons via de contactpagina. Ook kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

Kosten per m2 gietvloer voor bedrijven

De grondstoffen bepalen de vierkante meterprijs voor een industriële gietvloer. Bent u op zoek naar een vloer die zware belasting of chemicaliën kan verdragen, dan heeft de grondstofkeuze veel invloed op de prijs. De kwaliteiten van gietvloergrondstoffen zijn flink toegenomen in de afgelopen jaren. Tegenwoordig bestaan polyurethaan gietvloeren (PU) vooral uit alifatische grondstoffen die beter bestand zijn tegen UV-straling. Ook de gebruikte aflak of topcoating is kwalitatief hoog en daar zitten kosten aan verbonden. Een epoxy gietvloer is nog steeds een betaalbaar alternatief voor bedrijfsvloeren, zeker bij grote oppervlaktes levert de keuze voor epoxy een behoorlijke besparing op de totaalprijs op.

Gietvloer prijs voor particulieren

Als particulier kunt u ook de prijs van uw gietvloer beïnvloeden. Laat u meerdere ruimtes van een gietvloer voorzien, dus bijvoorbeeld zowel uw keuken, woonkamer en badkamer, dan kan de prijs per vierkante meter aanzienlijk dalen. Bovendien bieden we een burenkorting aan. We zien vaak dat meerdere buren in een nieuwbouwproject voor een mooie gietvloer langskomen. We kijken dan naar het gezamenlijke aantal vierkante meters voor u en uw buren en bereken daarover de prijs. Uiteraard mag u nog wel helemaal uw eigen gietvloer uitzoeken. Neem contact op voor meer informatie over de burenkorting of voor het aanvragen van een offerte.

Btw en gietvloer prijs

Bij het berekenen van de gietvloer prijs worden verschillen btw-tarieven gehanteerd. Als u op zoek gaat naar gietvloer prijzen dan krijgt u om die reden meestal een gietvloer prijs exclusief btw te zien. Maar hoe weet u of voor uw gietvloer een tarief van 9% of van 21% geldt? Wij leggen het u uit aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een gietvloer prijs met 9% btw.

Voor het leggen van een gietvloer rekent de Belastingdienst verschillende tarieven. In woningen ouder dan 2 jaar ziet de Belastingdienst het aanbrengen van de gietvloer namelijk gezien als schilderwerk en daarvoor geldt een Btw-tarief van 9%. De vloeibare substantie van een kunststof gietvloer (zoals de PU of epoxyvloeren) lijkt sterk op verf en daarom is dit vloertype in dezelfde btw-categorie ondergebracht.

Voorwaarden gietvloer prijs met 9% btw

Om over uw gietvloer prijs een tarief van 9% aan te houden, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • U laat een gietvloer of coatingvloer (‘verfproduct’) aanbrengen.
 • De gietvloer brengen we aan in een woning die bestemd is voor permanente, particuliere bewoning.
 • De woning is minstens 2 jaar oud

Kosten cementgebonden gietvloer per m2

Cementgebonden gietvloeren worden op een andere manier aangebracht dan reguliere gietvloeren van polyurethaan. Het egaliseren van de vloer moet machinaal worden gedaan. Dat levert een prachtig resultaat op, maar het neemt ook meer tijd in beslag. Een vloer van woonbeton moet met een troffel over de vloer worden aangebracht en zelfs als we een machinale pomp gebruiken om het product te verspreiden, moet we nog ‘natroffelen’.

Verschillende typen gietvloeren

Wij hebben een groot aantal verschillende soorten gietvloeren waar u uit kunt kiezen. De samenstelling, eigenschappen en materialen verschillen in kwaliteit en prijs. Daarnaast heeft het design van de gietvloer invloed op de prijs. We denken graag met u mee over de materiaalkeuze en eigenschappen die geschikt zijn voor uw situatie. U kiest bij ons uit de volgende gietvloersoorten:

PU Gietvloer Green Line

De PU Gietvloer Green Line is bij uitstek een milieuvriendelijke gietvloer; nog meer dan andere soorten gietvloeren. Dit vloertype past goed binnen elk interieur en is ook geschikt voor in bedrijfsruimtes. De vloer is gemaakt van de kunststof polyurethaan: een materiaal met unieke eigenschappen, waaronder flexibiliteit en comfort.

Cementgebonden gietvloer

Kiest u het liefste voor een vloer met een natuurlijke uitstraling? Dan is een cementgebonden gietvloer een goede keuze. Dit vloertype is comfortabel en is beschikbaar in natuurlijke tinten en vormen. De vloer wordt bovendien gemaakt met natuurlijke materialen; ook dat draagt bij aan de uitstraling van dit vloertype. De cementgebonden gietvloer is voor over een tegelvloer een uitstekende keuze.

Beton gietvloer

Beton heeft een chique uitstraling en past goed bij een industrieel interieur. De beton gietvloer is dan ook populair bij particulieren en ondernemers die graag een stijlvolle, robuuste vloer willen. In tegenstelling tot wat u zou verwachten bij beton, is dit type vloer bovendien comfortabel en zacht. Toch heeft de beton gietvloer een samenstelling waardoor het een extra sterk type vloerbedekking is.

Woonbeton

Wie kiest voor design boven alles, kiest voor woonbeton. De vloer van woonbeton is minimalistisch, maar stijlvol. Woonbeton is bovendien geschikt voor zowel woningen als kantoren en winkelpanden. Trendy en strak zijn uiterlijke kenmerken van woonbeton. Ook is dit type gietvloer geschikt voor de badkamer en andere vochtige ruimtes.

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer staat bekend om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Deze vloeren worden gemaakt van epoxyhars, een thermohardende kunststof die bestand is tegen slijtage, chemicaliën en vocht. Ook dit type vloer is daarmee geschikt voor zowel woningen als commerciële ruimtes en zelfs garages en fabrieken. Epoxy gietvloeren zijn gemakkelijk te reinigen en beschikbaar in talloze kleuren: van een neutrale optie tot een opvallende tint.

Microcement

Microcement is een vloerafwerking die qua samenstelling afwijkt van wat u weet van andere gietvloeren. Deze vloeren zijn samengesteld uit cement, harsen en additieven, wat resulteert in een dunne, naadloze afwerking die zowel robuust als flexibel is. Microcement gietvloeren zijn bijzonder geschikt voor moderne interieurs vanwege hun strakke en minimalistische uitstraling. Er ontstaat een levendig effect door de samenstelling van materialen.

Design betonvloer

Een design betonvloer kunt u zien als een soort gepolijste betonvloer. Het verschil is de samenstelling van gebruikte materialen. Een design betonvloer wordt namelijk gerealiseerd met een mix tussen harde mineralen en zachte bindmiddelen. Daardoor zijn design betonvloeren zo sterk als u hoopt bij een gietvloer, maar met veel comfortabele eigenschappen. Wilt u design en gemak combineren? Dan is dit een uitstekende keuze.

Epoxy coating

Een epoxy coating is een soort laag die u over een bestaande vloer aanbrengt. De coating is – zoals de term al doet vermoeden – een soort toplaag. De epoxy coating van Gietvloerprijzen.nl is gemaakt van hoogwaardige epoxy en daarmee geschikt voor de industriële omgeving van bijvoorbeeld een fabriek of garage. Epoxy is harder dan beton, goed te reinigen en vochtbestendig.

Pandomo gietvloer

De Pandomo gietvloer is anders dan andere vloeren. Wat Pandomo vloeren onderscheidt, is hun veelzijdigheid in ontwerp en textuur. Door het gebruik van verschillende technieken kunnen ze een gladde, gepolijste look hebben of een meer organische uitstraling met textuur hebben. Bovendien zijn Pandomo vloeren duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en bestand tegen slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor zowel woningen als commerciële toepassingen.

Gietvloer prijzen per type gietvloer

Soort gietvloer

Vanafprijs gietvloer

Epoxy coatingvloer€ 28,- per m2
Epoxy gietvloer€ 28,- per m2
PU gietvloer€ 42,- per m2
Woonbeton€ 73,- per m2
Pandomo gietvloer€ 85,-
Vloercoating€ 15,-
Kunststof gietvloer€ 22,-

 

Gietvloer prijs vergelijken met andere vloeren

Wat kost een gietvloer in verhouding tot tegels, hout of PVC? We begrijpen dat het moeilijk is om een inschatting te maken van de kosten zonder de vergelijking te maken. Daarom vergelijken we hieronder de kosten van een aantal andere veelgebruikte soorten vloerbekleding met de kosten van een gietvloer.

Prijs gietvloer vs. tegels

De prijzen van tegels variëren nogal naar gelang van de kwaliteit. U kunt tegels kopen vanaf ongeveer € 20,- per vierkante meter. Helaas betekent zo’n scherpe prijs vaak dat u inlevert op de kwaliteit. Wilt u mooie, stevige tegels die lang meegaan, dan moet u rekening houden met prijzen vanaf € 85,- per vierkante meter. Qua duurzaamheid en onderhoud zijn tegels vergelijkbaar met een gietvloer. Het grote voordeel van een gietvloer ten opzichte van tegels zit hoofdzakelijk in de prijs-kwaliteit verhouding. Vanaf € 24,- per vierkante meter heeft u namelijk al een duurzame, onderhoudsvriendelijke gietvloer.

Prijs gietvloer vs. laminaat

Een gietvloer en laminaat verschillen op veel vlakken van elkaar. Laminaat is minder goed bestand tegen temperatuurverschillen. Bovendien bestaat laminaat voornamelijk uit hout en vocht zorgt ervoor dat hout gaat werken.  Daar hoeft u zich met een gietvloer geen zorgen over te maken. Onze gietvloeren zijn vochtbestendig en slijtvast. Bij normaal gebruik gaat een laminaat vloer 6 tot 10 jaar mee. Een gietvloer, daarentegen, heeft zeer weinig onderhoud nodig en gaat een leven lang mee. Maar nu de prijs. Voor laminaat vloer met legservice betaalt u ongeveer € 40,- per vierkante meter. Terwijl de prijs van een gietvloer inclusief legservice al bij € 24,- per vierkante meter begint.

Prijs gietvloer vs. PVC

Net als pvc vloeren zijn de meeste soorten gietvloeren uitstekend te combineren met vloerverwarming en hebben een warmteoverdracht van nagenoeg 100%. Maar onthoud goed: goedkoop is duurkoop bij pvc vloeren.  Het leggen, inclusief egaliseren, van een kwaliteit pvc vloer kost ongeveer vanaf €50,- per vierkante meter. Dat is een aanzienlijk verschil met onze gietvloer prijzen. Twijfelt u nog? Overleg met onze specialisten over uw situatie en of laat direct een prijsberekening maken zodat u weet waar u aan toe bent.

Bereken de prijs van een gietvloer

Laat de prijs van een gietvloer in uw situatie vrijblijvend berekenen bij Gietvloerprijzen.nl. Onze medewerkers adviseren u graag. U kunt ons ook bereiken voor meer informatie over de prijs of eigenschappen van een gietvloer. Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 en 18:00 uur op ons telefoonnummer 020 845 2650.

Hoe kan ik besparen op de kosten?

Het toevoegen van extra aanpassingen zoals een antislip laag of vloerverwarming is logischerwijs van invloed zijn op de kosten per vierkante meter. Omdat we tegenwoordig vooral meerlaagse gietvloersystemen leggen, is de droogtijd van uw vloer ook van belang. Hoe langer we moeten wachten voor we de volgende laag aan kunnen brengen, hoe hoger de arbeidskosten worden. Onze experts geven advies over de ideale omstandigheden om de droogtijd zo kort mogelijk te houden. Daarnaast kunt u de kosten voor het leggen van een gietvloer laag houden door te kiezen voor een product met een betrekkelijke korte droogtijd, zodat de vloer snel wordt opgeleverd. Weet u al hoeveel vierkante meter u wil laten voorzien van een gietvloer? Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs. Lees hieronder verder over meer bespaartips.

Korting bij grotere projecten

Wist u dat u bij ons korting krijgt naarmate het totale oppervlakte stijgt? Dat maakt het interessant om een gietvloer in de hele woning te laten aanbrengen. Een andere manier om minder te betalen is om samen met de buren voor een gietvloer te kiezen. U krijgt bij ons dan burenkorting.

Waarom kiezen voor een gietvloer? 

Een gietvloer is een fijne vloer met veel voordelen. Ten eerste is de vloer praktisch, omdat een gietvloer volledig naadloos en vochtwerend is, is deze erg hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Stof blijft niet achter in kiertjes en de vloer neemt geen vocht op waardoor er geen schimmels zullen ontstaan. Maar een gietvloer is ook een geweldige leefvloer. Hij voelt comfortabel aan en kan tegen een stootje. De levensduur van een gietvloer is dan ook langer dan andere vloeren. Een gietvloer gaat bij zorgvuldig gebruik tientallen jaren mee. Daar komt ook bij dat een gietvloer perfect te combineren is met vloerverwarming.

gietbeton kantoor
gietbeton, gietvloer of betonvloer?

Kosten gietvloer: 5 handige bespaartips

Met deze vijf handige bespaartips zorgt u dat u wat invloed op de gietvloer prijs kunt uitoefenen.

 1. Kies onze budgetvloer

Binnen ons assortiment hebben we een budgetvloer in de aanbieding: vloercoating. Vloercoating is een dunne vloer, gemaakt van epoxy. Omdat de vloer dunner is dan andere gietvloeren, kunnen we deze gemakkelijker aanbrengen in meerdere lager. Epoxy is zeer bestendig en daarom met name geschikt voor in de industrie. In woningen brengen we deze vloer bijna niet aan, omdat hij minder elastisch is dan een polyurethaan (PU) vloer. Bovendien is PU ook zachter en daarmee een stuk comfortabeler.

 1. Profiteer van burenkorting

Dit is waarschijnlijk wel de meest efficiënte manier om te besparen op de gietvloer kosten. Betrekt u een nieuwbouwwoning dan heeft u de meeste kans van slagen. Wanneer u namelijk samen met uw buren een project bij ons afneemt, dan krijgt u beiden korting op uw gietvloer. Dit heeft onder andere te maken met een grotere afname, die zorgt voor een lagere gietvloer prijs per m2. Daarnaast kunnen wij efficiënt te werk gaan, doordat we de nodige materialen op eenzelfde locatie al bij de hand hebben. Informeer daarom bij uw buren of via uw VvE of er meerdere gegadigden zijn!

 1. Zelf uw vloer egaliseren

Het is belangrijk dat uw ondervloer volledig egaal is voordat wij de gietvloer aan kunnen brengen. Indien dit niet het geval is dan zal het uiteindelijke resultaat van uw gietvloer ook niet mooi vlak en strak zijn. Iedere oneffenheid ziet u terug in het eindresultaat. Gaten en scheuren dienen volledig dicht te zijn, anders kunnen de gietvloerlagen hierin ‘lekken’. Deze beschadigingen kunt u zelf wegwerken met plamuur. Bent u behoorlijk handig dan kunt u ook uw eigen ondervloer volledig egaliseren. Let er wel op dat u hierbij gebruikmaakt van de juiste primer.

 1. Laat uw complete verdieping gieten

We raden u te allen tijde aan om uw complete verdieping te laten leggen, aangezien een groter oppervlak zorgt voor lagere gietvloer kosten per m2. Vanwege de wijze waarop een gietvloer wordt aangebracht, zult u in de praktijk nauwelijks tot nooit een enkele gietvloer in een kleine ruimte zien. Op de begane grond is dit nog een mogelijkheid voor bijvoorbeeld alleen uw living, maar op de eerste verdieping is het de regel om deze volledig te laten gieten. U kunt uw slaapkamers verder stylen met toepasselijke vloertapijten.

 1. Investeer in uw woning

Milieuvriendelijke investeringen in uw woning zijn tegenwoordig een slimme, bewuste keuze. Zo bespaart u met vloerverwarming en zonnepanelen direct op uw energierekening. Wist u dat u een vloerverwarming gemiddeld binnen 10 jaar heeft terugverdiend? We raden deze optie dan ook aan bij een nieuwe gietvloer. Zo bespaart u direct ruimte in uw woning én verduurzaamt u de woning.

Extra gietvloer opties

Antisliplaag

Een antislip laag voorkomt uitglijden. Deze laag bestaat uit een kunststof harslaag met een korrelachtige structuur en wordt als een dunne toplaag over uw gietvloer aangebracht. De korrelige structuur zorgt voor meer grip, terwijl de vochtwerende eigenschappen van uw gietvloer behouden blijven.

Vloerverwarming

Gietvloeren zijn goede warmtegeleiders en nemen van nature de omgevingstemperatuur aan. Daardoor voelen ze warm en comfortabel aan. U kunt het comfort nog verder verhogen door vloerverwarming aan uw gietvloer toe te voegen.  De warmte verspreidt gemakkelijk over het dunne oppervlak van uw gietvloer.

Patronen en bedrijfslogo’s

Wist u al dat we uw bedrijfsvloer in een visitekaartje kunnen veranderen? Personaliseer uw vloer met een afbeelding, bedrijfslogo, inspirerende tekst of andere patronen. Of laat een slijtvaste bewegwijzering in uw bedrijfsvloer aanbrengen.

Geld lenen voor een gietvloer

Hoeveel geld u kunt lenen voor de aanschaf van een gietvloer hangt af van verschillende factoren. U kunt een aanvraag doen via een kredietverstrekker. Zij maken een berekening van het bedrag dat u kunt lenen. De hoogte van het leenbedrag is afhankelijk van uw woonsituatie, gezinssamenstelling, inkomen, soort dienstverband en eventuele andere openstaande leningen. Meer weten? Lees verder op onze pagina over de financiering van uw gietvloer via een lening.

Gietvloer renovatieprijs

Vanzelfsprekend hanteren we een andere gietvloer prijs voor renovatie en voor volledig nieuwe gietvloeren. Naast het vakkundig aanbrengen van gietvloeren kunt ook bij ons terecht voor renovatieprojecten. Renovatie kosten voor uw gietvloer bepalen we aan de hand van de benodigde herstelwerkzaamheden. We brengen beschadigingen, verkleuringen en andere aantastingen in kaart en geven u een overzichtelijke offerte met daarin de gietvloer prijs voor renovatie. Het grote voordeel van renovatie is dat u vele malen minder betaalt dan bij een volledig nieuwe gietvloer. Daarnaast is renovatie ook nog eens een duurzamere keuze.

Renovatieprijs laten berekenen

Is er alleen sprake van een kleine kras of is er grotere scheur ontstaan waar u zich zorgen over maakt? Laat onze experts een inventarisatie maken van het probleem en de oorzaak. Wij brengen de renovatiewerkzaamheden en bijbehorende gietvloer prijs in kaart en verzorgen het renovatieproces van A tot Z. Bij renovatieprojecten bieden we oplossingen op maat. De gietvloer prijs voor renovatie varieert, afhankelijk van de herstelwerkzaamheden. U kunt uw gietvloer ook alleen van een nieuwe toplaag laten voorzien om te zorgen dat uw gietvloer een nieuwe, frisse kleur krijgt. Neem contact op om de kosten voor uw gietvloer renovatie te laten berekenen.

Ondanks dat gietvloeren krasbestendig zijn kunnen ze na jaren intensief gebruik gaan slijten. Lees meer over krasbestendigheid van gietvloeren en hoe u zorgt dat ze langer meegaan.

Gietvloer laten leggen: de stappen

Een gietvloer kunt u meestal niet zelf leggen. Het is een gecompliceerd proces waar niet alleen deskundige kennis, maar ook een hoop materialen en apparatuur voor nodig zijn. U kunt een gietvloer plaatsen uitbesteden aan onze experts. Zij doorlopen een nauwkeurig proces, waarin telkens de tijd wordt genomen om de verschillende lagen van de vloer te laten drogen. Gietvloeren worden namelijk in lagen aangebracht.

Bent u benieuwd hoe het plaatsen van een gietvloer werkt? Hieronder ontdekt u de verschillende stappen die onze vloerleggers doorlopen voor het mooiste resultaat.

Stap 1: Voorbereiden van de ondergrond

De ondergrond waarop de gietvloer wordt aangebracht, moet schoon, droog, vlak en vrij van scheuren zijn. Als het nodig is, zullen we oneffenheden wegwerken en de vloer opschuren. Dat zorgt voor de beste hechting.

Stap 2: Primer aanbrengen

We brengen een primer aan op de voorbereide ondergrond. Dat zorgt ervoor dat de gietvloer nog beter hecht aan de ondervloer. Het voorkomt ook luchtbellen in de nieuwe vloer.

Stap 3: Materialen voorbereiden

De materialen voor de gietvloer, zoals epoxyhars, cement of polyurethaan, worden gemengd. Dat is per type gietvloer een ander proces. Dit is ook het moment dat we bijvoorbeeld kleurstoffen toevoegen om de door u gewenste kleur te realiseren in de vloer.

Stap 4: De gietvloer aanbrengen

Het materiaal wordt gelijkmatig over de vloer gegoten – hier komt ook de term gietvloer vandaan. We gebruiken speciale gereedschappen om het materiaal evenredig te verspreiden over de vierkante meters. Afhankelijk van welke vloer u kiest, wordt dit proces herhaald met meerdere lagen. Tussentijds moeten deze lagen uitharden.

Stap 5: Uitharden en drogen

Na het aanbrengen van de gietvloer moet het materiaal nog eenmaal uitharden en drogen. Dit kan variëren van enkele uren tot enkele dagen, afhankelijk van het type gietvloer. Doorgaans duurt dit niet langer dan een week.

Stap 6: Afwerking met een coating

De laatste stap is het aanbrengen van een beschermende coating of toplaag. Dat beschermt de vloer tegen krassen en slijtage. Het is ook een manier om decoratie toe te voegen aan de vloer, bijvoorbeeld in de vorm van patronen.

FAQ: Veelgestelde vragen gietvloeren

De kosten van een gietvloer per vierkante meter verschillen sterk. Het hangt onder andere af van het type vloer dat u kiest, het aantal vierkante meters in totaal en aanvullende kosten voor bijvoorbeeld arbeid en het aanbrengen van een toplaag. Bij Gietvloerprijzen.nl betaalt u voor vloeren tussen de 20 m2 en 50 m2 een vaste prijs. Gietvloeren vanaf 51 vierkante meter worden per m2 berekend. Hoe meer vierkante meters u afneemt, hoe minder u per vierkante meter betaalt.

Dat kan, maar het hoeft zeker niet zo te zijn. Er zijn tegels voor elk budget, maar houd er rekening mee dat goedkoop vaak duurkoop is. Kiest u voor kwaliteit als het om tegels gaat? Dan betaalt u al gauw € 85,- per vierkante meter – of meer. U heeft al een gietvloer voor een lager bedrag dan dat. Het is dus een fabeltje dat gietvloeren altijd duurder zijn dan tegels of andere soorten vloeren.

De voordelen van een gietvloer zijn bijna te veel om op te noemen. Toch zijn er een aantal eigenschappen waar dit type vloer bekend om staat. Dit zijn tevens de voornaamste redenen dat mensen voor een gietvloer kiezen in hun woning of bedrijfspand. Allereerst zijn gietvloeren bijzonder stevig en krasvast. Veel gietvloeren zijn zelfs bestendig tegen vocht. Daarom zijn ze populair als bedrijfsvloer. Ook is het naadloze design van een gietvloer uniek. Ze zijn bovendien makkelijk te reinigen – onder andere dankzij het naadloze design – en blijven lang mooi. Gietvloeren zijn daarmee ook een duurzame keuze, aangezien een goed onderhouden vloer wel tientallen jaren mee kan gaan.

Hoewel gietvloeren weinig onderhoud nodig hebben, is enige zorg toch nodig om te garanderen dat u zo lang mogelijk van uw vloer geniet. De levensduur varieert ook afhankelijk van het type vloer en de ruimte. Over het algemeen kunnen gietvloeren tien jaar of langer meegaan. Epoxy gietvloeren staan bekend om hun duurzaamheid en kunnen bijvoorbeeld meer dan 20 jaar meegaan, terwijl polyurethaan gietvloeren ook een lange levensduur hebben, vaak tussen de 10 en 20 jaar.

Het onderhoud van een gietvloer is bijzonder eenvoudig. Het is wel belangrijk om regelmatig de vloer schoon te maken, zodat u er lang van kunt genieten. Veeg of stofzuig de vloer regelmatig om stof, vuil en losse deeltjes te verwijderen. Dit voorkomt dat vuil zich ophoopt en krassen veroorzaakt in de toplaag. Maak de vloer ook af en toe schoon met een zachte dweil en een mild reinigingsmiddel dat geschikt is voor gietvloeren – of simpelweg warm water. Zorg dat u vocht en andere gemorste vloeistoffen meteen opneemt met een doek om vlekken te voorkomen.

Gietvloeren zijn uitstekende warmtegeleiders en dus goed te combineren met vloerverwarming. Door te kiezen voor vloerverwarming maakt u bovendien een duurzame keuze; in combinatie met het duurzame karakter van een gietvloer is dit ideaal.

Kom langs in onze showroom

Voor persoonlijk advies bent u welkom in onze showroom. Hier kunt u de verschillende gietvloeren bekijken. Onze showroom is alleen op afspraak te bezoeken, neem daarom contact met ons op voordat u langskomt.

Adresgegevens

Kantoor/ Showroom:
Gietvloer Prijzen
Kromme Leimuidenstraat 17-1
1059 EL Amsterdam
Op afspraak te bezoeken!