Vloercoating

Een veelzijdig vloersysteem voor woonhuizen en bedrijven: dat is vloercoating. Vloercoating biedt optimale bescherming van de ondergrond en kan mechanische én chemische belasting verdragen. Daarnaast is vloercoating zeer onderhoudsvriendelijk. Hierdoor is vloercoating geschikt voor zowel de industriële sector als voor particulieren.

Waarom kiezen voor vloercoating?

Vloercoating is een relatief goedkope manier om een bestaande vloer sterk en naadloos af te werken. Met vloercoating krijgt de vloer enkele kenmerken van een gietvloer. U kunt voor kleurloze vloercoating kiezen waarbij de ondervloer nog goed te zien is. Dit is leuk om te doen bij bijvoorbeeld een betonnen vloer, om zo een industriële look te creëren. Maar u kunt ook voor een gekleurde vloercoating kiezen, waarbij de vloer het uiterlijk krijgt van een gietvloer. Echter is een vloer met alleen vloercoating wel minder sterk en comfortabel dan een gietvloer. U betaalt er dan ook een lagere prijs voor.

De prijs van vloercoating

De vloercoating prijs is afhankelijk van persoonlijke wensen, het aantal vierkante meters en de conditie van de ondervloer. Onderstaande tabel biedt u daarom een overzicht met indicatieve prijzen. Om de exacte kosten te weten te komen, kunt u direct de prijs laten berekenen.

Aantal vierkante metersPrijsberekeningVloercoating
Vloercoating 20 – 50 m2Vaste staffel (excl btw)€ 2.000,-
Vloercoating 51 – 100 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 41,-
Vloercoating 101 – 150 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 28,-
Vloercoating 151 – 200 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 26,-

Voor meer informatie over de prijsberekening van vloercoating of de eigenschappen van vloercoating kunt u contact met ons opnemen.

Vloercoating in verschillende kleuren en functionaliteiten

Bij Gietvloer Prijzen kiest u uit honderden kleuren voor uw vloercoating. Vloercoating leent zich ook perfect voor garages, waarbij er voor een combinatie van kleuren of voor het aanbrengen van belijning kan worden gekozen. Er zijn daarnaast nog functionele kenmerken die op verzoek kunnen worden toegepast. Het verhogen van de veiligheid van de vloer kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden door de vloercoating met antislip uit te voeren.

Optimale bescherming met vloercoating

In ruimtes waar het niet nodig is om bijvoorbeeld een gietvloer te leggen, maar waarin u wel een vloer wilt hebben die dezelfde voordelen biedt, is het aanbrengen van vloercoating de perfecte oplossing. Vloercoating biedt bijvoorbeeld een optimale bescherming van de ondergrond en kan mechanische en chemische belasting eenvoudig verdragen. Bovendien is het een onderhoudsvriendelijk vloersysteem en zijn er allerlei extra functionele kenmerken die naar wens toegepast kunnen worden, zoals vloerverwarming, een logo of een combinatie van twee kleuren.

 

Een nieuwe toplaag voor een bestaande gietvloer

Vloercoating is ook dé manier om een bestaande gietvloer weer nieuw leven in te blazen. Een gietvloer is een sterke vloer die tientallen jaren meegaat. Maar na jaren van intensief gebruik is het mogelijk dat de toplaag van de vloer versleten is en dat hij daardoor niet meer zo mooi is als in het begin. Wij raden u dan aan om een nieuwe vloercoating aan te brengen over de vloer. Dit kan met of zonder kleur. Hierna ziet de vloer er weer als nieuw uit.

Onderhoud van vloercoating

Door alledaags gebruik van de vloercoating, raakt de vloer bevuild. Vooral korrelig vuil en zand dat wordt binnengelopen, maakt de vloer vies en kan uiteindelijk tot beschadigingen leiden. Om dit te voorkomen is het verstandig om de vloer regelmatig te reinigen. Vloercoating is een zeer onderhoudsvriendelijk vloersysteem. Daarom is één keer per week stofzuigen en dweilen voldoende om de vloer in goede staat te houden.

Tip: gebruik koud water wanneer u gaat dweilen. Warm water en schoonmaakmiddelen zijn niet nodig. Door het gebruik van schoonmaakmiddelen kan de vloer vet worden, waardoor vuil juist wordt aangetrokken.

Epoxy vloercoating of PU vloercoating

Epoxy vloercoating is een coating op basis van de kunststof epoxy. Deze coating is erg sterk en is geschikt voor de industrie. Een epoxy vloercoating is niet geschikt voor in woningen, omdat de vloer minder comfortabel is. Voor in woningen raden wij u een PU vloercoating aan.

Vraag een vrijblijvende vloercoating offerte aan

Voor een exacte prijsberekening van vloercoating stellen wij graag een vrijblijvende offerte voor u op. Uiteraard kunt u ook eerst langskomen in onze showroom voor persoonlijk advies. Om langs te komen kunt u een afspraak met ons maken.

Adresgegevens

Kantoor/ Showroom:
Gietvloer Prijzen
Kromme Leimuidenstraat 17-1
1059 EL Amsterdam
Op afspraak te bezoeken!