Woonbeton

Woonbeton is de ultieme design vloer en kenmerkt zich door zijn minimalistische karakter. Deze vloer is toepasbaar in woningen en kantoorpanden. Onze naadloze betonvloeren zorgen voor een strakke en trendy uitstraling en zijn geschikt voor zowel de badkamer en huiskamer als kantoren. Een woonbeton vloer is eenvoudig schoon te houden en daarnaast krasvast, slijtvast en brandvertragend.

Woonbeton is een verrijking voor uw woning of kantoor:

  • Naadloos: een strakke afwerking met een chique uitstraling
  • Woonbeton is te combineren met vloerverwarming
  • Een woonbeton vloer is leverbaar in meerdere kleurtinten
  • Natuurlijke uitstraling en onderhoudsvriendelijk

Verschil woonbeton met een gietvloer

Woonbeton lijkt erg op een gietvloer. Toch zijn er enkele verschillen tussen de vloeren. Een gietvloer is samengesteld uit een synthetisch mengsel van meerdere componenten, terwijl woonbeton een cementgebonden vloer is. Tevens zit er verschil in de dikte van de lagen die aangebracht worden. Woonbeton is opgebouwd uit dikkere lagen dan een gietvloer, waardoor woonbeton een sterkere vloer is. De dikkere lagen hebben ook als voordeel dat vloerverwarming perfect geleid met vloerverwarming.

Woonbeton in diverse kleuren verkrijgbaar

U heeft de keuze uit verschillende kleuren bij woonbeton. Er wordt vaak gekozen voor grijstinten omdat deze tinten de industriële look het meest complementeren. Daarnaast is het mogelijk om andere kleuren aan het woonbeton te geven door het toevoegen van pigment.

Onze vloeren

Woonbeton voor woningen en kantoren

Door de industriële look van woonbeton past deze vloer in vele interieurstijlen. Doordat de vloer naadloos is, creëert u met een woonbeton vloer een strakke eenheid in uw woning. Naast de stoere en moderne uitstaling is woonbeton ook erg praktisch. De vloer is namelijk eenvoudig in het onderhoud en slijtvast. Ideaal wanneer u kinderen of huisdieren heeft. Woonbeton past daarnaast perfect in een modern kantoorpand door de moderne en strakke uitstraling van de vloer.

Vloerverwarming en woonbeton

Woonbeton en vloerverwarming gaan perfect samen en wij kunnen dat voor u realiseren. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden of onze showroom bezoeken, dan verzoeken wij u contact op te nemen. U vindt bij ons alles onder één dak en kunt vanaf de eerste kennismaking tot en met het aanbrengen van het woonbeton rekenen op een klantgerichte service. Zo spreekt u steeds dezelfde contactpersoon en verloopt de communicatie soepel en snel.

Prijs van woonbeton

De prijs van woonbeton wordt bepaald aan de hand van meerdere factoren. De belangrijkste factoren die de prijs bepalen, zijn het aantal m2 van de ruimte waar het woonbeton komt, de ondergrond, het materiaalgebruik en eventuele extra’s, zoals vloerverwarming.

Lees hier meer over de prijs van woonbeton.

Aanleg van een woonbeton vloer

Bekijk in onderstaand stappenplan hoe wij het woonbeton bij u aanleggen.

Stap 1: ondervloer

Woonbeton kan enkel aangelegd worden op een vlakke en goed uitgeharde ondergrond. Verder is het van belang dat de ondergrond droog en vrij van vuil, vet en stof is. Indien uw ondergrond in slechte staat verkeert, dan moeten wij deze voorbehandelen. We repareren beschadigingen en schuren lijm- en verfresten weg. In enkele gevallen moeten wij de ondergrond egaliseren,  mechanisch opruwen of repareren met epoxymortel.

Stap 2: de woonbetonlaag

De woonbetonlaag wordt op een ambachtelijke en professionele wijze met de hand aangebracht. Hoeveel lagen en met welke dikte deze lagen aangebracht worden, is afhankelijk van het type woonbeton dat u gekozen heeft. Het aanbrengen van de vloer gebeurt in vlakken. Om een optimaal resultaat te krijgen, worden de lagen in zo veel mogelijk vlakken aangebracht.

Laag 1: EP Primer X300

Wij brengen op de ondervloer een primerlaag aan om deze te verstevigen en goed te laten hechten. De EP Primer X300 is universeel behandeld zodat de ondergrond verzadigd en wordt verstevigd.

Laag 2: 2e laag EP Primer X300

Om een optimaal resultaat te krijgen, brengen wij een 2e primer laag aan. Deze wordt ingestrooid met quarts voor optimale hechting. De 2 primerlagen hebben een droogtijd van 18 uur.

Laag 3: woonbetonlaag

De 3e laag die wij aanbrengen, is de woonbetonlaag zelf. U kunt hierbij kiezen uit diverse kleuren en soorten afwerkingen. Vervolgens dient de woonbetonlaag te drogen.

Stap 3: polijsten en vlinderen van de woonbeton gietlaag

Na 2 tot 7 dagen, afhankelijk van het type woonbeton dat u gekozen heeft, kan na 2 tot 7 dagen de woonbetonlaag gepolijst worden. De diepte van de kleuren en de ambachtelijke verwerking komen door het polijsten beter tot zijn recht.

Stap 4: afwerking

De woonbeton vloer wordt afgewerkt door een 4e en 5e laag aan te brengen. De 4e laag bestaat uit een steenolie laag. Deze laag zorgt voor een prachtige kleurintensiteit. Als laatste laag brengen wij de PU Strong Topcoat zijdemat aan, die ervoor zorgt dat uw vloer extra slijtvast is.

Onderhoud woonbeton vloer

Doordat woonbeton geen naden heeft, is de vloer makkelijk schoon te maken. De vloer is eenvoudig te reinigen met pH-neutrale schoonmaakmiddelen en koud water. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met veel zuren, aangezien dit het woonbeton kan aantasten.

Woonbeton is in zekere zin krasbestendig. Toch is het aan te raden om de vloer regelmatig schoon te maken, aangezien zand en ander stof een schurende werking kunnen hebben. Probeer meubels niet te veel over de vloer te slepen, aangezien dit krassen kan veroorzaken. Een goede manier om dit te voorkomen is door het plaatsen van viltjes onder de poten van uw meubels.

Offerte aanvragen voor een woonbeton vloer

Het team van gietvloerprijzen.nl heeft jarenlange ervaring met de aanleg van woonbeton. U kunt daarom bij ons terecht vanaf het eerste advies tot aan het leggen van de vloer. Uw persoonlijke wensen en voorkeuren staan uiteraard voorop. Ook kijken wij naar de technische en praktische kant van uw wens om u van het beste advies te kunnen voorzien. Neem contact met ons op voor advies of het maken van een afspraak. Of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan om een indruk te krijgen van de kosten van een woonbeton vloer in uw huis of kantoor.

Kom langs in onze showroom

Voor persoonlijk advies bent u welkom in onze showroom. Hier kunt u de verschillende gietvloeren bekijken. Onze showroom is alleen op afspraak te bezoeken, neem daarom contact met ons op voordat u langskomt.

Adresgegevens

Kantoor/ Showroom:
Gietvloer Prijzen
Kromme Leimuidenstraat 17-1
1059 EL Amsterdam
Op afspraak te bezoeken!