Inspiratie: gietvloer in de woonkamer

Inspiratie: gietvloer in de woonkamer

Een gietvloer is zeer geschikt voor in de woonkamer. Want een gietvloer heeft een mooi strak uiterlijk, maar ook veel praktische voordelen. Zo is een gietvloer makkelijk schoon te houden en gaat een gietvloer in de woonkamer jarenlang mee. De duurzame vloer past bij veel interieurstijlen. Denkt u eraan om een gietvloer te laten aanbrengen in uw woonkamer? Deze foto’s en tips geven u inspiratie.

gietvloer in de woonkamer

1.Een mooi tapijt

Deze woonkamer in warme grijstinten heeft een sobere maar toch gezellige uitstraling. Doordat er voornamelijk de kleur grijs gebruikt is, is het een mooi geheel. De kamer straalt rust uit. Het hoogpolige tapijt staat erg mooi bij de strakke gietvloer. Tip: Bijna alle tapijten staan mooi bij een gietvloer. Maar voor een mooi contrast kiest u voor een hoogpolig tapijt.

gietvloer in de woonkamer

2. Moderne woonkamer

Een gietvloer is de perfecte vloer voor een modern interieur. Het laat uw design meubels totaal tot hun recht komen. Kies voor een lichte tint vloer zoals licht grijs of beige.

gietvloer in de woonkamer

3. Groen,  grijs en blauw

De koele kleuren groen, grijs en blauw staan onwijs mooi bij elkaar. Neem een grijze gietvloer als basis en maak uw interieur af met groene en blauwe meubels. Ook hier wordt een kleed gebruikt wat het geheel warmer en gezelliger maakt. Gebruik diverse tinten groen en grijs voor een speels effect.

gietvloer in de woonkamer

4. Warmere kleuren bij een gietvloer in de woonkamer

Houdt u meer van warmere kleuren? Dan is een zandkleurige gietvloer perfect. Door de bruinere tint brengt de vloer meteen meer warmte toe aan uw woning. Op deze foto ziet u dat ook de keuken voorzien is van een gietvloer. Hierdoor staat er een mooi geheel wat de woning vergroot. Het aanbrengen van een gietvloer op de volledige benedenverdieping is daarom zeker aan te raden!

gietvloer in de woonkamer

5. Romantisch en landelijk

Een gietvloer is strak en modern toch? Niet altijd! Zoals u op de foto ziet staat het ook prachtig met landelijke meubels. Omdat een gietvloer erg neutraal is kunt u met de rest van het interieur de gewenste sfeer creëren. Een gietvloer gaat jarenlang mee. Maar als u tussendoor uitgekeken bent op uw interieur is dat daarom geen probleem. Want een gietvloer past bij veel verschillende stijlen.

gietvloer in de woonkamer

6. Robuust

De hoge bakstenen muur, de oude houten steunbalken en de betonlook gietvloer staan prachtig bij elkaar. Alle onderdelen zijn van robuuste materialen maar toch erg verschillend. Dit geeft een heel mooi contrast. Het past erg mooi bij elkaar. Vindt u deze stijl mooi, maar heeft u een nieuwbouwwoning? Kies dan voor een gietvloer en voor meubels van robuust hout en industriële lampen.

Bronnen afbeeldingen:

  1. Pinterest
  2. Pinterest
  3. Pinterest
  4. Pinterest
  5. Pinterest
  6. Pinterest

Ook interessant: