5 tips voor rust in je interieur

5 tips voor rust in je interieur

Wat is er fijner dan na een dag hard werken thuiskomen in een opgeruimd huis! Een rommelig interieur kan je onbewust stress geven. Natuurlijk is de een hier gevoeliger voor dan de ander, maar toch voelt iedereen zich beter als de boel is opgeruimd. Opruimen is echter niet het enige wat helpt. Met simpele trucjes creëer jij snel een fijne rustige omgeving. Lees gauw verder voor 5 tips voor rust in je interieur.

1. Neem planten

Planten zuiveren de lucht, maken zuurstof en verbeteren ook nog eens de luchtvochtigheid. Als dat geen goede redenen zijn om planten te nemen. Daarnaast zijn planten visueel gezien ook een aanwinst. Je creëert direct rust in je interieur met enkele planten. Let wel goed op waar je ze neerzet of ophangt. Doe het altijd op een slimme manier, zodat je een kalme, natuurlijke sfeer krijgt.

rust in je interieur

2. Kies je kleuren bewust

Rust in je interieur creëer je door de basis rustig te houden. Als je kiest voor natuurlijke kleuren heb je direct al een voorsprong. Denk aan wit, crème, grijs of lichtbruin. Pasteltinten doen het ook goed in een rustig interieur. Veel van onze klanten kiezen voor een grijze gietvloer als basis. Hiermee creëer je makkelijk een natuurlijke uitstraling van waaruit je verder kunt gaan inrichten. Met felle kleuren hoeft je huis niet perse heel rommelig te worden. Wel moet je met felle kleuren oppassen dat je niet teveel kleuren gaat combineren. Teveel kleuren bij elkaar kan je interieur namelijk wel onrustig maken. Kies daarom je kleuren bewust én met beleid.

3. Plan vaste opruimmomentjes

Heb je een hekel aan opruimen en ga je pas echt aan de slag als de grote stapel in je kamer echt niet meer groter kan? Of heb je kleine rommelmakers? Plan elke dag een klein opruimmomentje. Dit kun je alleen doen of samen met je kinderen. Plan het iedere dag op hetzelfde moment, bijvoorbeeld na het avondeten. Doe dit 21 dagen lang. Erna zit het in je systeem en zul je zien dat je automatisch begint op te ruimen. Rust in je interieur hoeft niet ingewikkeld te zijn.

4. Gebruik natuurlijke materialen

Hoe groot jouw woonruimte ook is, je hebt er niet altijd direct een rustig interieur mee. Zelfs als je niet veel meubels hebt staan kan je inrichting rommelig lijken. Onze tip is daarom om natuurlijke materialen te gebruiken. Heb je een gietvloer, dan is dit een ideale basis om met natuurlijke materialen te combineren. Denk aan hout, steen, riet, bamboe of grof geweven stoffen. Deze materialen dragen van zichzelf bij aan een rustieke uitstraling en rust in je interieur.

rust in je interieur

5. Zorg voor een goede hygiëne

Een goede hygiëne is belangrijk voor de rust in je interieur. Wanneer je regelmatig schoonmaakt zul je je een stuk prettiger voelen in huis. Wist je dat een goede hygiëne bijdraagt aan hoe fit je je voelt? Voor een goede hygiëne in huis is een gietvloer ideaal. Het materiaal stoot van zichzelf al vuil en stof af. Bovendien is een gietvloer naadloos. Hierdoor blijft er geen vuil achter in kleine kiertjes. Doordat een gietvloer vloeistofdicht is, kun je hem ook nog eens makkelijk met een beetje lauwwarm water dweilen. De gietvloer is niet voor niets een van de meest hygiënische vloeren.

Een gietvloer voor rust in je interieur?

Voor rust in je interieur is een gietvloer een prachtige basis. Wil je meer weten of benieuwd naar het kostenplaatjes? Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.

Bron afbeelding 1: Pinterest

Ook interessant: