Nooit meer koude voeten? Een warm huis om in thuis te komen en direct te ontspannen? Wij maken dit mogelijk met onze naadloze gietvloer met vloerverwarmingscombinatie. Een ruimte verwarmen met vloerverwarming is niet alleen heerlijk comfortabel, het ziet er ook nog eens stijlvol uit omdat je geen radiatoren of andere verwarming meer nodig hebt. Maar hoe zit het met de kosten van een gietvloer met vloerverwarming? Dit en meer leggen we je graag uit.

Is een gietvloer geschikt voor vloerverwarming?

Deze vraag kunnen we volmondig met ‘’JA’’ beantwoorden. De gietvloer is zelfs een van de meest geschikte vloeren om te combineren met vloerverwarming. Het is echter belangrijk dat het type gietvloer dat men kiest genoeg kan krimpen en uitzetten, naarmate de temperatuur door de vloerverwarming wijzigt. Onze expert vertelt je hier graag meer over.

Gietvloeren zijn, net als PU-vloeren en troffelvloeren, prima te combineren met vloerverwarming. Steeds meer mensen kiezen voor deze aangename combinatie omdat het niet alleen meer warmte oplevert, maar ook een lagere energierekening en meer ruimte in de woning.

gietvloer met vloerverwarming

Het verschil tussen vloerverwarming en traditionele verwarming

In iedere ruimte is het van belang om de warmte laag bij de grond te houden, daar waar de warmte het meest efficiënt is. In hoge ruimtes kan dit lastig zijn, omdat warmte van nature naar boven stijgt. Door gebruik te maken van vloerverwarming blijft de warmte vanzelf dichter bij de grond.

In tegenstelling tot centrale verwarming of een houtkachel, wordt de warmte met vloerverwarming gelijkmatig over de ruimte verdeeld, waardoor de ruimte beter op temperatuur blijft en de energiekosten lager uitvallen.

Gietvloeren komen vaak voor in bedrijfspanden maar ook steeds meer particulieren ontdekken de voordelen van een gietvloer met vloerverwarming. Met vloerverwarming kan je je woning bovendien stijlvoller inrichten omdat radiatoren, elektrische kachels en eventuele houtkachels overbodig raken.

Voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

✓ Besparen op de energierekening

Een groot voordeel is dat de warmte van vloerverwarming beter blijft hangen, waardoor de traditionele verwarming niet meer op volle kracht hoeft te draaien. Dit levert al gauw een lagere energierekening op. Een gietvloer met vloerverwarming is dus niet alleen mooi en comfortabel, de combinatie is ook nog eens goed voor je portemonnee.

✓ Goede verdeling van de warmte

Vloerverwarming levert een gelijkmatige verdeling van de warmte in een ruimte, dit zogt voor een continu aangename temperatuur. Daarnaast blijft de vloerverwarming voortdurend warm, in tegenstelling tot centrale verwarming die eerst warm moet draaien.

✓ Meer ruimte door minder kachels

Bij vloerverwarming zijn radiatoren die veel ruimte innemen overbodig. Dit maakt kostbare wand- en vloeroppervlakte ‘vrij’ die je voor andere doeleinden kunt gebruiken.

✓ Heerlijk warm, vooral op blote voeten

Sommige mensen hebben het altijd koud. Het is dan ook extra fijn als je ‘s ochtends uit bed stapt en de vloer al warm is. Op die manier kan je zelfs op blote voeten comfortabel door je huis lopen. De gietvloer met vloerverwarming is namelijk niet alleen heerlijk warm, maar ook eenvoudig schoon te houden.

gietvloer met vloerverwarming

Ook een gietvloer met vloerverwarming in huis halen? Houd rekening met deze prijzen

Zie jij jezelf ook al met blote voeten over zo’n heerlijke gietvloer met vloerverwarming lopen? We zetten de mogelijkheden en kosten nog eens voor je op een rijtje.

Stel je hebt een woning waar je drie ruimtes, van ieder 30 m2, van een gietvloer met vloerverwarming wil voorzien. Dan kun je rekening houden met de onderstaande kosten.

Gemiddelde kosten normale gietvloer: € 65,- per vierkante meter

Gemiddelde kosten gietvloer met vloerverwarming: € 125,- per vierkante meter

Uit dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend. Wil je een specifieke prijsopgave voor jouw woonruimte of bedrijfspand? Neem contact op en we voorzien je graag van een offerte op maat.