Gietvloer wit

Gietvloer wit? Dat is een combinatie die populair is om toe te passen in het interieur. Dat komt doordat bij een gietvloer wit de uitstraling echt perfect is met een optimaal ruimtelijk effect. Er bestaat wel eens twijfel of het echt een perfecte combinatie is doordat wit natuurlijk als zeer besmettelijk wordt ervaren, want alles is erop te zien. Alles wat erop gezien wordt, zoals een stofje of een vuiltje is echter ook zo weer weg, want deze vloeren zijn naadloos en strak en daarom ook eenvoudig schoon te maken. Bovendien zal vocht of vuil niet in de vloer trekken bij een regelmatige schoonmaak.

Gietvloer wit: het onderhoud

Het is uiteraard zo dat wat een witte ondergrond heeft, zoals een gietvloer wit vuiltjes en stof eerder in het oog springen. Met de wetenschap dat het echter bijzonder simpel is om een gietvloer wit te reinigen en groot onderhoud in geen enkel opzicht nodig is, zal de keuze voor deze combinatie sneller gemaakt worden. Het is uiteraard wel aan te beleven dat vochtplekken die bijvoorbeeld ontstaan doordat er een glas drinken is omgevallen, wel zo snel mogelijk verwijderd moeten worden. Als het vocht direct wordt weggenomen, dan zal er niets aan de vloer te zien zijn.

Gietvloer wit met keuze uit diverse tinten

Er kan bij een gietvloer wit natuurlijk voor spierwit worden gekozen, maar er zijn wat dat betreft ook tal van andere opties beschikbaar. Het is maar net waar de voorkeur naar uitgaat, want een gietvloer wit kan door ons in verschillende tinten geleverd en geplaatst worden. Zo is het ook mogelijk om een sfeer met een zachtere uitstraling te creëren of voor een warme sfeer te kiezen met dit vloersysteem dat in allerlei tinten wit uitgevoerd kan worden.

Gietvloer wit: interieurtips

All-white

Houdt u van een minimalistische inrichting? Of dit nou een gewaagde of juist een veilige keuze is, zal altijd een discussiepunt blijven: een all-white interieur. Van een witte keuken tot witte muren en een witte gietvloer.

Hoogglans

Bent u helemaal verkocht aan een witte vloer, dan geeft u de gietvloer een extra design uitstraling door deze in hoogglans aan te laten brengen. Vooral in bijvoorbeeld uw keuken of badkamer zorgt dit voor een extra wauw-effect.

Combineer met hout & leder

Een witte gietvloer gaat ideaal samen met de bruine natuurtinten van hout en leder. Dit maakt de ruimte direct een stuk warmer. U hoeft niet gelijk een volledig bankstel in leder toe te voegen, maar het kan ook subtiel met bijvoorbeeld een lederen hocker.

Zwarte accenten

De tegenpool van wit: zwart. Hiermee kunt u ervoor kiezen om bepaalde plekken in uw interieur een extra accent te geven. Ziet u bijvoorbeeld eens een glazen tussendeur voor u met zwartmetalen omlijsting. Dit zorgt direct voor een ruimtelijkere sfeer in aangrenzende ruimtes.

Gietvloer wit: past dit bij mijn woonwensen?

De keuze voor een gietvloerkleur kan moeilijk zijn. Vooral omdat de gietvloer bijna altijd over de gehele verdieping wordt gegoten, moet u er goed bij stilstaan welke kleur het best bij al deze ruimtes past. Een tip die we u hierbij kunnen geven is om veel rond te kijken naar interieurinrichtingen. Afbeeldingen vindt u gemakkelijk online. Hierdoor krijgt u al snel een idee van welke combinaties u wel en niet bevallen.

Of koop eens een woonmagazine en lees vooral hoe de interieurdesigners tot een bepaalde sfeer en setting zijn gekomen. Hier steekt u veel van op voor uw eigen interieur.

Ga langs een woonboulevard om inspiratie op te doen. Hier vindt u verschillende woonstijlen terug. Dit geeft uw ervaring weer een extra dimensie.

Advies over gietvloer wit

Als er nog twijfels zijn of als u gewoon meer te weten wenst te komen over de opties die wij ten aanzien van de gietvloer wit te bieden hebben, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen. Het is mogelijk dat u naar onze showroom komt om advies te krijgen over een gietvloer wit, waarvoor u ons kunt bellen om een afspraak te maken. Indien de keuze gemaakt is, dan staat het u ook vrij om online een offerte aan te vragen.