Gietbeton

Gietbeton is een woord waaraan verschillende betekenissen kunnen worden gegeven. U kunt bijvoorbeeld denken aan een ondervloer die bestaat uit gegoten beton. Er is echter ook nog een andere betekenis op gietbeton van toepassing. Het kan namelijk ook als een bijzonder fraai vloersysteem worden omgeschreven dat de uitstraling heeft van een industriële vloer met een toplaag die blinkt. Dit vloersysteem beschikt over sterke eigenschappen en biedt vele voordelen in vergelijking met de gewone betonnen ondergrond. Het fraaie vloersysteem staat voor design en past dan ook perfect in het interieur van een woning.

Voordelen van gietbeton

Een van de vele voordelen van gietbeton is het unieke karakter in combinatie met een stijlvolle design uitstraling. Een dergelijke vloer in huis maakt het onderscheid ten aanzien van ieder interieur. Doordat de vloer van gietbeton naadloos wordt gelegd en wordt afgewerkt met een toplaag hoeft u weinig tot niets aan onderhoud te doen. Het enige wat u hoeft te doen is de vloer regelmatig schoon te maken en dat gaat heel gemakkelijk doordat het een strak oppervlak betreft zonder dat er sprake is van oneffenheden. Het vloersysteem biedt ook veel comfort en straalt een natuurlijke warmte uit.

Alle voordelen op een rij

  • Naadloos: geen vuil dat achter naden of voegen blijft hangen.
  • Weinig onderhoud: u maakt de vloer gemakkelijk schoon met wat water. U hoeft geen chemische middelen te gebruiken.
  • Duurzaam: u heeft tot wel 15 jaar plezier van de vloer.
  • Prachtige uitstraling: zeer natuurlijk.
  • Divers: u combineert gietbeton met iedere interieurstijl.

Budgetvriendelijk gietbeton

Vooral bij grote oppervlakken is een gietbeton vriendelijk voor uw portemonnee. Dit komt onder andere doordat gietbeton relatief snel aan te brengen is.

Wist u dat gietbeton zowel binnen als buiten kan worden geplaatst? Hier bestaan verschillende varianten voor. Overleg met een vakkundig specialist welk type gietbeton het best bij uw wensen aansluit.

Kleur van het gietbeton

Bij gietbeton denkt men vaak direct aan grijs, maar een van de andere voordelen van gietbeton is dat werkelijke alle soorten kleuren beschikbaar zijn. Dat maakt het mogelijk om dit vloersysteem in te passen binnen elk interieur of in een bepaalde kleur als basis te gebruiken voor de rest van de inrichting. Er kan zelfs een basis gelegd worden voor een specifieke stijl door met de juiste kleur rekening te houden. Wit past bijvoorbeeld perfect in een strak design interieur en een naturelkleur past weer binnen een interieur met een landelijke stijl.

Industrieel interieur

Kiest voor een klassieke grijze vloer, dan heeft u een neutrale kleur die bij ieder interieur past. Een veelvoorkomende trend is een industriële inrichting met gietbeton. Gietbeton komt in verschillende samenstellingen voor. Hierdoor is het mogelijk om ook voor een bepaald reliëf in de vloer te kiezen. Dit patroon wordt in de vloer aangebracht tijdens de aanleg.

Bohemian interieur

Bestaat uw woning uit veel zachte kleuren, zoals beige, bruin en wit? Dan heeft u waarschijnlijk een bohemian inrichting. Een zachte vloer van gietbeton heeft een zeer natuurlijke uitstraling die goed samengaat bij de bohemiantinten. We adviseren om een aantal meesterlijke planten toe te voegen voor een waar wilderlijk effect. Groen komt extra goed uit tegen grijs gietbeton.

Mid Century interieur

Deze interieurstijl blijft prachtig. U kunt deze stijl zo strak of los maken als u maar wenst. Gebruik gietbeton als basis voor de ruimte. Blaas leven in de ruimte met een donkerrood Perzisch kleed. Het zal u verbazen hoe goed de kleur van het gietbeton en het tapijt samengaan. Tot slot voegt u een derde belangrijke kleur van de Mid Century Modern-pallet toe: donker loofhout.

Offerte gietbeton

Indien u interesse heeft in het laten aanleggen van een vloer van gietbeton, dan kunt u contact opnemen met Gietvloer Prijzen of rechtstreeks online een offerte aanvragen. Mocht u graag eerst meer willen weten over dit specifieke vloersysteem, dan kunt u ook onze showroom bezoeken. Dat is mogelijk op afspraak, zodat wij in de gelegenheid zijn om alle tijd en aandacht voor u te hebben om u te informeren over gietbeton.