Coatingvloer

Coatingvloer

Een coatingvloer is een stevige vloer die voor meerdere doeleinden een uitstekende keuze is als bijvoorbeeld niet de voorkeur wordt gegeven aan een gietvloer, maar u wel van de eigenschappen daarvan wenst te profiteren. Het is een scherp geprijsde vloer doordat een coatingvloer uit minder lagen bestaat, namelijk uit een laag met een primer en uit een afwerklaag. Daar wordt nog een toplaag aan toegevoegd die naar wens een matte uitstraling heeft of is afgewerkt met een zijdeglans uitstraling.

Coatingvloer voor meerdere doeleinden geschikt

Doordat er ook bij de keuze voor een coatingvloer van epoxy of van polyurethaan als kunsthars gebruik kan worden gemaakt, is deze vloerafwerking voor de meest uiteenlopende doeleinden geschikt. Het is een naadloze vloer die geschikt is om toe te passen als afwerking op een cementvloer, betonvloer of egalisatievloer. Coatingvloeren worden onder meer toegepast in werkplaatsen, garages, en magazijnen, maar ook in showrooms, kantoren, winkels en andere bedrijfspanden.

Alle voordelen van een coatingvloer

Kunsthars vormt de basis voor de coatingvloer en dat maakt dat er meteen sterke eigenschappen aan toe worden gekend, zoals slijtvastheid en gemak in onderhoud door het naadloze karakter. Het is bovendien een sterke vloer die ook tegen chemische belasting is bestand. Prijstechnisch gezien is deze vorm van vloerafwerking zeer aantrekkelijk te noemen en bovendien kunt u de coatingvloer in iedere kleur laten leggen die u wenst. Verder zijn speciale afwerkingen mogelijk, zoals geluiddempende eigenschappen toekennen of een vloer uitvoeren met een antisliplaag.

Transparante coatingvloer

Naast dat vrijwel alle kleuren mogelijk zijn om een coatingvloer in uit te voeren, zoals in Ral-kleuren of in de kleuren van Sikkens, geldt dat een transparante afwerking eveneens mogelijk is. Een transparante coatingvloer biedt de ondergrond bescherming, maar wel met als opvallend detail dat de originele ondergrond zichtbaar blijft. Wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met Gietvloer Prijzen of vrijblijvend online een offerte aanvragen. Indien u onze showroom wenst te bezoeken, verzoeken wij u te bellen om een afspraak te maken.