Coatingvloer

Coatingvloer

Een coatingvloer is een stevige vloer die voor meerdere doeleinden een uitstekende keuze is als bijvoorbeeld niet de voorkeur wordt gegeven aan een gietvloer, maar u wel van de eigenschappen daarvan wenst te profiteren. Het is een scherp geprijsde vloer doordat een coatingvloer uit minder lagen bestaat, namelijk uit een laag met een primer en uit een afwerklaag. Daar wordt nog een toplaag aan toegevoegd die naar wens een matte uitstraling heeft of is afgewerkt met een zijdeglans uitstraling.

Bereken de prijs van uw coatingvloer

Coatingvloeren voor in uw woning of bedrijfspand zijn te realiseren voor een zeer scherpe prijs vanaf € 26,- per vierkante meter. Echter, is dit een prijsindicatie. De uiteindelijke prijs van uw coatingvloer komt tot stand onder invloed van verschillende factoren waaronder de benodigde voorbereidingswerkzaamheden voor de ondervloer en eventuele toevoegingen aan de coatingvloer. Pas nadat we informatie hebben ontvangen over de ruimte waarin de coatingvloer komt te liggen en uw wensen kunnen we de exacte prijs voor u berekenen.

Aantal vierkante meters Prijsberekening Coatingvloer prijs
Coatingvloer 20 – 50 m2 Staffelprijs (excl. btw) € 2.100,-
Coatingvloer 51 – 100 m2 Prijs per m2 (excl. btw) € 45,-
Coatingvloer 101 – 150 m2 Prijs per m2 (excl. btw) € 30,-
Coatingvloer 151 – 200 m2 Prijs per m2 (excl. btw) € 26,-

Laat nu de coatingvloer prijs berekenen en ontvang een vrijblijvende offerte van ons.

Prijsbepalende factoren voor coatingvloeren

Voor u een coatingvloer kopen gaat wilt u natuurlijk meer weten over onderdelen die de prijs beïnvloeden. Welke factoren hebben invloed op de prijs van een coatingvloer? Vooral het soort materiaal waaruit de coatingvloer is samengesteld is bepalend voor de prijs. In verhouding is de coatingvloer prijs hoger als hiervoor polyurethaan gebruikt wordt dan wanneer er voor epoxy gekozen wordt. Toch is het niet zo dat u altijd voor een epoxy coatingvloer kiest vanwege de lagere prijs. De materiaalkeuze is vooral afhankelijk van de kwaliteiten van dit type materiaal. Lees meer over epoxy coatings en over polyurethaan vloeren.

Naast het materiaalgebruik zijn ook de noodzakelijke voorbewerking van de ondervloer, het oppervlak en eventuele extra functionele toevoegingen die we naar wens toevoegen ook factoren die de prijs van een coatingvloer kunnen opdrijven. De huidige ondergrond kan in een dusdanige staat verkeren, dat we eerst moeten zorgen dat de ondergrond stabiel wordt en egaal.

Coatingvloer voor meerdere doeleinden geschikt

Doordat er ook bij de keuze voor een coatingvloer van epoxy of van polyurethaan als kunsthars gebruik kan worden gemaakt, is deze vloerafwerking voor de meest uiteenlopende doeleinden geschikt. Het is een naadloze vloer die geschikt is om toe te passen als afwerking op een cementvloer, betonvloer of egalisatievloer. Coatingvloeren worden onder meer toegepast in werkplaatsen, garages, en magazijnen, maar ook in showrooms, kantoren, winkels en andere bedrijfspanden.

Alle voordelen van een coatingvloer

Kunsthars vormt de basis voor de coatingvloer en dat maakt dat er meteen sterke eigenschappen aan toe worden gekend, zoals slijtvastheid en gemak in onderhoud door het naadloze karakter. Het is bovendien een sterke vloer die ook tegen chemische belasting is bestand. Prijstechnisch gezien is deze vorm van vloerafwerking zeer aantrekkelijk te noemen en bovendien kunt u de coatingvloer in iedere kleur laten leggen die u wenst. Verder zijn speciale afwerkingen mogelijk, zoals geluiddempende eigenschappen toekennen of een vloer uitvoeren met een antisliplaag.

Transparante coatingvloer

Naast dat vrijwel alle kleuren mogelijk zijn om een coatingvloer in uit te voeren, zoals in Ral-kleuren of in de kleuren van Sikkens, geldt dat een transparante afwerking eveneens mogelijk is. Een transparante coatingvloer biedt de ondergrond bescherming, maar wel met als opvallend detail dat de originele ondergrond zichtbaar blijft. Wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met Gietvloer Prijzen of vrijblijvend online een offerte aanvragen. Indien u onze showroom wenst te bezoeken, verzoeken wij u te bellen om een afspraak te maken.