Betoncoating

Betoncoating

Betoncoating is voor vele bedrijfssituaties een perfecte en betaalbare oplossing. Kale betonnen vloeren kennen een groot aantal nadelen qua uiterlijk en qua praktisch gebruik. De uitstraling van kaal beton is doorgaans zeer dof en het is geen goede ondergrond met betrekking tot bescherming tegen vloeistoffen en chemicaliën. Het materiaal kent namelijk een kwetsbare structuur, waardoor vochtplekken bijvoorbeeld zichtbaar blijven. Door voor betoncoating te kiezen, ontstaat een vloer met een fraaie uitstraling die bovendien de bodem beschermd.

Toplaag met betoncoating

Er wordt bij de keuze voor betoncoating een toplaag op de betonnen ondergrond aangebracht. Het materiaal bestaat uit twee verschillende componenten, namelijk uit kunsthars en uit verf. Een van de grote voordelen van betoncoating is dat u de vloer in elke kleur kunt realiseren die maar denkbaar is. Het resultaat zal bestaan uit een vloerafwerking met een stijlvolle uitstraling. Dat komt doordat de vloer een zijdeglans uiterlijk krijgt. Door dit karakter en het praktisch gemak dat met deze vloer geboden wordt, is het een vloersysteem dat niet alleen geschikt is voor bijvoorbeeld garages en werkplaatsen, maar ook voor winkels en showrooms.

Eigenschappen betoncoating

Betoncoating bestaat doorgaans uit kunsthars op basis van epoxy. Dat maakt dat het een enorm sterke vloerafwerking is die de ondergrond beschermd tegen indringing van chemicaliën, vocht en vuil. Betoncoating wordt uiteraard naadloos aangebracht, zodat het gemak van het onderhoud ook groot is. Het materiaal is verder slijtvast en bovendien kunnen er extra functionele eigenschappen aan worden toegekend. Te denken valt daarbij aan een extra veilige vloer door het met een antislipcoating af te werken.

Offerte betoncoating aanvragen

U kunt meteen ontdekken hoe voordelig het kan zijn om de keuze voor betoncoating te maken door online een offerte aan te vragen. Mocht u liever eerst nog meer willen weten over de toepassing of over de extra functionele eigenschappen, dan kunt u uiteraard contact opnemen. Het bezoeken van onze showroom is eveneens mogelijk, waarvoor wij wel verzoeken even telefonisch contact op te nemen om een afspraak te maken.