Geld lenen voor gietvloer

Een gietvloer is een naadloze vloer die over een andere vloer heen wordt gegoten. Gietvloeren kunnen goed tegen vuil, krassen en water, en zijn daarom handig voor plaatsen zoals keukens en badkamers. Gemiddeld is de prijs per vierkante meter van een gietvloer € 39 tot € 89. Dit betekent dat de kosten al snel oplopen tot duizenden euro’s. Heb je niet genoeg spaargeld of wil je je spaargeld niet gebruiken? Dan kan geld lenen voor je nieuwe gietvloer een optie voor jou zijn.

Lening voor gietvloer kiezen

Er zijn verschillende manieren om een gietvloer te financieren. Vaak heb je de keuze tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen:

  • Persoonlijke lening: Vaak is een persoonlijke lening aanvragen de beste optie. Hiermee leen je een vast bedrag tegen een vast rentepercentage en vaste looptijd. Zo weet je elke maand precies wat je lasten zijn en wanneer je de lening volledig hebt terugbetaald. De rente die je betaalt is bovendien aftrekbaar, als je de lening gebruikt voor het optimaliseren van je woning.
  • Doorlopend krediet: Dit is flexibeler dan een persoonlijke lening en stelt je in staat om geld op te nemen wanneer je het nodig hebt.  De rente die je betaalt is wel vaak hoger dan voor een persoonlijke lening en bovendien niet aftrekbaar. Ook betaal je langer rente als je afgeloste bedragen opnieuw opneemt.

Daarnaast bieden sommige gietvloer bedrijven ook een optie om het bedrag in termijnen te betalen, maar hier zijn de rentes vaak veel hoger dan bij een persoonlijke lening.

Waarop letten bij lening voor gietvloer?

Geld lenen kost geld. Zorg ervoor dat je de totale kosten van de lening inzichtelijk hebt. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat je gemiddeld € 783 bespaart door je lening te vergelijken. De rentes tussen kredietverstrekkers verschillen al snel honderden euro’s. Door je lening te vergelijken, vind je direct de goedkoopste lening die het beste bij je past.

Ook interessant: