3 redenen om een elektrische deken te gebruiken

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen elektrische dekens in plaats van alleen te vertrouwen op hun centrale verwarming of extra ruimteverwarming in hun huis. Dit komt door de stijging van de stookkosten. Met de wintermaanden die snel naderen, beginnen mensen bovendien na te denken over het kiezen van de juiste warmte deken. Dat is zeker verstandig want je kunt dan de volgende voordelen ervaren!

Signaleren dat het tijd is om te gaan slapen

De interne klok van het lichaam, ook wel bekend als het circadiane ritme, is wat je lijf gebruikt om te bepalen wanneer het de juiste tijd is om te slapen en wanneer het de juiste tijd is om wakker en actief te zijn. Dit wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid lichaamsbeweging die je krijgt, je dieet en eetgewoonten, of het buiten donker of licht is en de temperatuur.

elektrische deken

Je circadiane ritme kan verstoord raken als je temperatuur gedurende de nacht veel schommelt wanneer je in bed ligt, waardoor je moeilijker in slaap kunt komen. Dit kan ook de reden zijn waarom je veel eerder wakker wordt dan je zou moeten. Met een elektrische deken kun je jezelf echter de hele nacht op een constante en comfortabele temperatuur houden, wat op zijn beurt een beter, gezonder slaappatroon zal creëren. Dat is zelfs wanneer die koudere, donkere, winterse nachten komen. 

Verbeteren van je humeur

Om warm te blijven heeft je lichaam veel energie nodig. Hierdoor kun je je gestrest en angstig voelen als veel van de energievoorraden van je lichaam worden gebruikt om je lichaamstemperatuur op een constant niveau te houden. Met het gebruik van een elektrische deken kun je echter de hoeveelheid energie die je lichaam nodig heeft om het van warmte te voorzien verminderen, wat op zijn beurt signalen naar je hersenen stuurt om te laten weten dat je je tevreden en voldaan voelt, wat je op zijn beurt helpt om je te voelen. meer ontspannen en veel gelukkiger.

Daarom zijn, samen met elektrische dekens, hete dampende kopjes warme chocolademelk en hete baden remedies om je humeur op die koude winternachten te verbeteren. Gebruik de warmte deken natuurlijk niet in de zomer, het is dan al warm genoeg in je slaapkamer. Een mobiele airco kopen en gebruiken is dan juist beter.

Helpen je beter in slaap te blijven

In navolging van het eerste punt, is een ander voordeel van elektrische dekens dat ze je helpen beter te slapen als je eenmaal slaapt. Er zijn vijf verschillende slaapstadia die je lichaam, net als ieder ander, in de loop van een nacht op natuurlijke wijze doorloopt. Temperatuurveranderingen die je slaap verstoren, kunnen ervoor zorgen dat je uit de diepe slaapfase wordt gehaald, maar zonder je volledig wakker te maken.

Dit betekent dat je de volgende dag wakker wordt, terwijl je schijnbaar de juiste hoeveelheid tijd hebt geslapen, maar niet de kwaliteit van de slaap hebt die je nodig hebt. Met een elektrische deken kun je je lichaamstemperatuur op een constante en geschikte temperatuur houden, zodat je goed door de verschillende stadia van de slaapcyclus kunt slapen. Als extra bonus kun je ’s ochtends zelfs een verhoging van je productiviteit en energieniveau opmerken wanneer je een elektrische deken gaat gebruiken.

Ook interessant: