Alles wat je moet weten over gietvloeren

Een gietvloer is, zoals de naam al doet vermoeden, een vloer die gegoten aangebracht wordt. De vloer bestaat uit meerdere lagen een heeft een dikte van tussen de 2 tot 6 cm. De vloeren worden zowel in de particulieren sector als in de industriële sector gebruikt. Hierbij is de opbouw van de gietvloer dan meestal wel verschillend. Gietvloeren kunnen worden opgebouwd uit beton maar ook uit verschillende kunststoffen zoals polyurethaan of epoxy. In de industriële sector worden vooral de epoxy vloeren toegepast in de voedingsindustrie vanwege de hygiëne en de resistentie tegen verschillende zuren.

In huizen, kantoren en winkels wordt vaak de zogenaamde PU-gietvloer gekozen. Deze is elastisch en verend en bovenal erg befaamd om zijn esthetische eigenschappen.

Doordat de PU-gietvloer elastisch is wordt deze vaak toegepast in nieuwbouwprojecten.  Nieuwbouw woningen hebben nog veel te maken met bijwerkingen, door de elasticiteit van de vloer veert deze met de woning mee en is de kans op scheuren kleiner.

Wil je al deze informatie en nog veel meer thuis ontvangen. Vraag dan snel onze brochure aan!

“Wil jij ook al een tijdje zelf een brochure drukken? Neem dan een kijkje bij bedrijven als drukbedrijf die alles aanbieden op gebied van drukwerk!”

Kom een kijkje nemen!

Je bent altijd welkom bij ons op kantoor om een kijkje te nemen bij ons in de showroom. We begrijpen dat het kiezen van een vloer een belangrijke keuze is en daarom is het van groot belang dat deze weloverwogen wordt. Het is daarom belangrijk om verschillende vloeren te bekijken om aan de hand hiervan een keuze te maken welke vloer het beste aansluit bij jouw wensen. Maak wel altijd even een afspraak via onze website zodat we op de hoogte zijn van jouw bezoek en hier ons goed op kunnen voorbereiden. Het is handig om tijdens het bezoek iets van een presentatiemap mee te nemen zodat je alle informatie die je meeneemt naar huis gemakkelijk bij elkaar kunt houden.

De voordelen van een gietvloer

Gietvloeren hebben veel verschillende voordelen wat het tot zo een aantrekkelijke optie maakt voor veel huishoudens en andere interieurs. Hieronder een paar van deze voordelen nog eens even op een rijtje:

  1.  Schoonmaak

Aangezien de vloer ook in de keuken ligt wordt hier natuurlijk druk gekookt. Vetspetters, tomatensaus en voedselresten zijn geen enkel probleem in uw gietvloeren keuken. Met bijvoorbeeld een houten vloer zouden de vetspetters in het hout kunnen trekken, maar met een gietvloer haalt u met een vochtig doekje zo alle spetters en etensresten van de vloer af.

  1.  Geluiddempend

Met een geluiddempende vloer kunt u makkelijker uw eigen gang gaan. Zo wordt bij een feestje in een appartement meer geluid gedempt en zullen de buren minder klagen over geluidsoverlast. Of moet u vroeg de deur uit en wil dit zo stil mogelijk doen, dan maakt u met een gietvloer minder herrie en kan uw gezin gerust verder slapen.

  1. Brandvertragend

PU Gietvloeren hebben een aantal componenten die samen ervoor zorgen dat de vloer brand vertraagd. Dit kan dus extra tijd opleveren waardoor u uw huis of bedrijf kunt redden van de vlammen.

Ook interessant: