Welke bevestigingssystemen zijn er voor raamdecoratie op kunststof kozijnen?

Stel: je hebt mooie kunststof kozijnen waar je graag raamdecoratie op wilt plaatsen. Hoe pak je dit op een slimme manier aan? Je wilt logischerwijs geen raamdecoratie waarbij je niet in je kozijnen hoeft te boren. Je maakt in dit geval gebruik van bevestigingssystemen die speciaal geschikt zijn voor kunststof kozijnen. Op zoek naar goede raamdecoratie woonkamer voor je kunststof kozijnen? Hier lees je alles wat je moet weten! 

Raamdecoratie monteren zonder boren

Wil je raamdecoratie kunststof kozijnen monteren? Dan hoef je niet altijd de boormachine erbij te pakken. Er zijn ook andere manieren waarop je de montage kunt voltooien. Wil je bijvoorbeeld een rolgordijn plaatsen, dan kun je kiezen voor een rolgordijn in cassette met zijgeleiders. Hier hangt het gordijn in. De cassette kan op het kozijn worden geplakt. Dit is een slimme oplossing voor standaard ramen, maar ook voor draai-kiepramen. Je kunt er bij rolgordijnen ook voor kiezen om deze op de muur te monteren. Als er op de muur boven het kozijn genoeg ruimte is kun je het rolgordijn hier monteren.

rolgordijnen woonkamer

De montage van plissé gordijnen

Wil je graag plissé gordijnen monteren? Met speciale draai-kiepraam steunen wordt de plissé bevestigd aan de boven- en onderzijde. Op deze manier blijft de plissé hangen, ook als het raam in kantelstand staat. Je kunt bij dit type raamdecoratie ook gebruik maken van plakstrips. Deze strips zorgen ervoor dat plissé gordijnen netjes blijven hangen zonder dat je deze hoeft vast te boren in je kunststof kozijnen. Een andere oplossing is het plissé in frame. Dit frame bevestig je zonder boren of schroeven in het kozijn. Het speciale magneetsysteem maakt het mogelijk om de plissé te verwijderen en terug te plaatsen, bijvoorbeeld bij het schoonmaken.

Houten jaloezieën monteren zonder boren of schroeven

Houten jaloezieën als raambekleding? Je kunt de jaloezieën op de muur monteren of kiezen voor jaloezieën met zijgeleiding. De zijgeleiding is gemaakt van stevig staaldraad die door de lamellen heen loopt. Deze worden met klemsteunen bevestigd, zodat er geen boren aan te pas komt.

Raambekleding monteren op je kunststof kozijnen: dit is heel goed mogelijk zonder dat je hier een boormachine voor nodig hebt. Zo profiteer je van mooie raamdecoratie en zorg je ervoor dat je kozijnen in de beste staat blijven. Voor vrijwel ieder type raamdecoratie is een geschikt bevestigingssysteem te vinden waarmee je jouw kunststof kozijnen onaangetast kunt laten. Ontdek het zelf!

Ook interessant: