Wat kan ik lenen voor mijn gietvloer?

Hoeveel geld u kan lenen voor de aanschaf van een gietvloer hangt af van verschillende factoren. Het minimale leenbedrag ligt op 5.000 euro De maximale lening bedraagt 150.000 euro, maar u kunt maximaal 75.000 euro lenen per kredietverstrekker. U moet dan een aanvraag doen bij twee kredietverstrekkers. De hoogte van wat ik kan lenen is afhankelijk van de woonsituatie, gezinssamenstelling, soort inkomen, soort dienstverband en openstaande leningen.

hoeveel lenen gietvloer

Wat men uiteindelijk moet gaan lenen hangt af van de prijzen van een gietvloer. Hier zit ook een duidelijk verschil in. Er is keuze tussen een betonlook vloer en een epoxyvloer. De kosten voor een betonlook vloer per vierkante meter zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is de ondergrond waarop de vloer gelegd wordt van invloed op de prijs. Daarnaast ook het aantal vierkante meter en het aantal lagen dat moet worden gelegd. De kosten per vierkante meter voor een epoxyvloer wordt bepaald op basis van de situatie in het bedrijf en de oppervlakte van de vloer. Bij elk bedrijf worden er andere eisen gesteld aan de vloer. Denk aan de belastbaarheid of het gebruik van veel chemicaliën. Vaak kunt u voor uw gietvloer een vrijblijvende offerte aanvragen. Na het ontvangen van de offerte kan u bepalen wat de hoogte van het leenbedrag moet zijn.

Wat kan ik maximaal lenen?

Wanneer duidelijk is wat voor vloer u wil hebben, moet er bepaald worden hoeveel u gaat lenen. U kunt een vergelijking doen tussen aanbieders van leningen. Kijk bijvoorbeeld naar de actuele rentestanden. De rente verschilt per kredietverstrekker sterk en is van grote invloed op het bedrag dat u moet terugbetalen. In de vergelijking van leningen kan u uw gegevens toevoegen en komt direct naar voren welk bedrag u verantwoord maximaal kan lenen. Het getoonde bedrag is altijd onder voorbehoud. De kredietverstrekker moet namelijk nog een aantal zaken goedkeuren. Daardoor komt het maximale leenbedrag vaak iets lager uit.

Maximaal lenen is niet altijd verstandig. Hoe meer u leent, hoe meer u moet terugbetalen en hoe hoger het rentebedrag is dat u in totaal betaalt. Kies daarom niet direct voor de maximale lening, maar leen alleen wat nodig is. Kijk ook goed naar de maandlasten en de aflosperiode.En kijk misschien hoe u kunt besparen op uw huidige lening om voordelig uit te zijn.

Meer aandachtspunten voor afsluiten lening

Naast dat maximaal lenen onverstandig is zijn er nog meer dingen waar u op moet letten bij het afsluiten van een lening. Een lening afsluiten als u ook nog spaargeld heeft is bijna altijd onverstandig. U betaalt altijd meer rente voor uw lening dan u krijgt op uw spaarrekening. Pas ook op voor een lage rente. Dit klinkt vaak als een mooi aanbod, maar is vaak een tijdelijke aanbieding. Informeer daarom altijd of de lage rente blijvend of tijdelijk is. Het is een open deur, maar het wordt vaak vergeten. Vergeet niet de voorwaarden van de lening goed door te lezen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Bedenk voor het afsluiten van de lening ook of u het termijnbedrag tot het einde kan betalen.

Ook interessant: