Een gietvloer combineren met een andere vloer

Een gietvloer is een prachtige vloer die heel mooi staat als enige vloer in een woning. Omdat een gietvloer geen naden heeft en ook geen drempels nodig heeft, zorgt het voor een mooi geheel van de verschillende ruimtes. Maar het is ook leuk om een gietvloer met een ander vloer te combineren. Hoe dat in z’n werk gaat? Dat leggen we je in deze blog uit.

Hoe kan een gietvloer gecombineerd worden met een andere vloer?

Er zijn verschillende dingen om rekening mee te houden wanneer u een gietvloer wilt combineren met een andere vloer. Ten eerste is er hoogteverschil. Een gietvloer is een vloer van slechts enkele minimeters dik. Andere soorten vloeren als vloeren van hout of steen zijn vaak dikker. Om dit verschil in dikte te egaliseren kunnen wij een extra laag aanbrengen onder de gietvloer. Overleg daarom met onze specialisten als u een andere vloer met een gietvloer wilt combineren.

Gietvloer combineren andere vloer

De afwerking van de vloeren

 Als de andere vloer ook van een hard materiaal gemaakt is als hout of steen, dan kan de gietvloer netjes en naadloos naast de andere vloer worden afgewerkt. Het is hierbij wel belangrijk dat de andere vloer netjes recht is afgewerkt. Mocht dit niet lukken dan is het altijd om een drempeltje of plint te plaatsen om beide vloeren te overbruggen.

Waarom een gietvloer combineren met een andere vloer?

We hebben het al gehad over de voordelen van alleen een gietvloer in huis. Maar veel mensen vinden het ook mooi om een gietvloer met een andere vloer te combineren. Dit kan voor een mooi contrast zorgen. Een gietvloer heeft een wat koeler en robuuster uiterlijk. Als je dit combineert met bijvoorbeeld hout, met een warm en natuurlijk uiterlijk, dan ontstaat er een mooi effect. Ook kunnen er zo duidelijke verschillende ruimtes in huis gecreëerd worden.

Een gietvloer van Gietvloer Prijzen

Heeft u interesse in een gietvloer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij leveren al jarenlang gietvloeren door heeft Nederland. Zowel gietvloeren voor de industrie als gietvloeren voor thuis. U heeft de keuze uit verschillende soorten vloeren en veel verschillende kleuren. Maak gerust een afspraak voor bezoek aan onze showroom of vraag een offerte aan.

Bron afbeelding: Pinterest

Ook interessant: