5 tips voor het inrichten van een kantoor

5 tips voor het inrichten van een kantoor

Ben je bezig met het inrichten van een kantoor? Dan sta je soms voor lastige keuzes. Je wilt immers een kantoor wat overzichtelijk is zodat iedereen productief kan zijn. Tegelijk moet de sfeer wel aangenaam en prettig zijn. Ook is het belangrijk dat je kantoor makkelijk schoon te houden is. Een goede hygiëne is immers cruciaal voor een goede werkomgeving.Wij geven je 5 tips waardoor je makkelijk een prettige plek creëert waar het fijn werken is.

1. Kies een stijl en blijf daarbij

Een belangrijke tip gaat over de stijl die je kiest. Voor het inrichten van een kantoor is het belangrijk om voor een bepaalde stijl te kiezen. Nog belangrijker is om je daarna aan deze stijl te houden. Dat betekent niet dat je niets kan veranderen, maar blijf altijd bij dezelfde stijl. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een industrieel design dan is het belangrijk dat je deze stijl blijft toepassen en geen romantische elementen gaat toepassen. Anders riskeer je dat het geheel rommelig wordt en in een rommelige omgeving is het minder prettig werken.

inrichten van een kantoor

2. Kies een gietvloer voor uitstraling en hygiëne

Wil je je kantoorruimte net dat beetje extra geven? Kies dan voor een van onze gietvloeren. Een gietvloer heeft een moderne en strakke look en geeft je werkruimte net dat beetje extra. Een design gietvloer kan bovendien met vele interieurstijlen gecombineerd worden. Een gietvloer is duurzaam en gaat jaren mee. Wist je dat een gietvloer een van de meest hygiënische vloeren is? Dit is iets wat zeker op de werkvloer heel belangrijk is. Een gietvloer is hygiënisch omdat deze volledig naadloos is. Zo kan er nergens stof of vuil achterblijven in kiertjes. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten vloer of vloerbedekking. Daarnaast is een gietvloer vloeistofdicht. Op deze manier kan je de vloer makkelijk schoonhouden door te dweilen.

3. Kies voor comfort

Vaak vergeten we bij het inrichten van een kantoor dat we vaak dagen op dezelfde stoel doorbrengen. Of uren aan een bepaalde tafel werken. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de meubels goed zijn afgestemd op jouw lichaamsmaten en die van je medewerkers. Kies daarom voor ergonomische meubelen die aangepast kunnen worden. Dit kan op lange termijn veel ellende voorkomen.

4. Investeer in goede verlichting

Het inrichten van een kantoor staat of valt met verlichting. Heb je grote ramen, profiteer dan van dit daglicht. Natuurlijk daglicht heeft namelijk een positief effect op je productiviteit. Heb je niet veel daglicht, probeer dan of je met daglichtlampen kan werken. Is dit niet haalbaar, zorg er dan in ieder geval voor dat je verlichting niet te fel is, maar ook niet te zacht. Met perfect afgestelde verlichting is het prettig werken voor jezelf en voor je medewerkers.

5. Werk met planten

De aanschaf van planten kan veel goeds doen bij het inrichten van een kantoor. Planten geven niet alleen sfeer aan het geheel, maar zorgen ook voor zuivering van de lucht. Zeker als er hard gewerkt wordt in een ruimte, draagt dit bij aan je welzijn. Ben je bang om het water geven te vergeten? Kies dan voor vetplanten die weinig water nodig hebben.

Inrichten van een kantoor met een gietvloer

Er zijn veel redenen waarom het inrichten van een kantoor met een gietvloer een goed idee is. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. Liever eerst een beeld van de investering? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Ook interessant: