Kan een gietvloer buiten?

Een gietvloer is een populaire vloer. Steeds meer mensen ontdekken de praktische voordelen van een gietvloer voor in huis of op kantoor. Bovendien is het strakke design geliefd. Een gietvloer kan met uiteenlopende interieurstijlen gecombineerd worden en zorgt zo voor een tijdloze basis in ieder interieur. Veel mensen vragen dan ook of een gietvloer buiten ook mogelijk is. Dat is zeker mogelijk! Gietvloerprijzen.nl legt het je uit.

Waarom een gietvloer buiten?

Waarom zou je eigenlijk een gietvloer buiten willen hebben? Daar zijn een boel argumenten voor te bedenken. Vaak zien wij dat onze klanten hun gietvloer van binnen naar buiten willen laten overlopen. Hiermee creëer je ruimte in het interieur design. Bovendien geeft het een uniek effect. Ook zien we bij luxe vakantiewoningen en hotels dat een gietvloer buiten als terras wordt aangelegd. Dit zorgt voor net dat beetje extra comfort voor gasten. Een gietvloer terras geeft namelijk een luxe uitstraling en is erg aangenaam. Daarnaast is een gietvloer terras natuurlijk ook ideaal voor het onderhoud buiten. Een tegelterras of een terras van hout vraagt altijd veel onderhoud. Een gietvloer terras daarentegen is naadloos en in een handomdraai schoongemaakt.

gietvloer buiten

Voorwaarden voor een gietvloer buiten

Een gietvloer staat of valt met de kwaliteit van de ondergrond. De ondergrond moet in optimale staat zijn, dus vlak, droog en schoon. Voldoet jouw vloer buiten niet aan deze voorwaarden? Dan moet de grond misschien geëgaliseerd worden. Ook is er een vochtwerende laag nodig als de grond nog vochtig is. Overigens wordt voor een gietvloer buiten niet hetzelfde materiaal gebruikt als voor een gietvloer binnen. Dit komt omdat een gietvloer buitenshuis bestand moet zijn tegen andere omstandigheden. Denk hierbij aan grote temperatuurverschillen, UV stralingen en hagel.

Nadelen

Zoals je misschien wel weet is een gietvloer aanbrengen een arbeidsintensief proces. Dit komt omdat een gietvloer laagje per laagje wordt aangebracht. Ook moet de vloer tussen de laagjes goed uitharden. Voor een gietvloer buiten ligt dit nog een beetje ingewikkelder. De laagjes mogen tijdens de aanleg namelijk onder geen beding nat worden. Dit betekent dat het niet mag regenen. Ook mogen de temperaturen niet te hoog of te laag zijn. Een gietvloer buitenshuis kan dus niet het hele jaar worden aangebracht. We zullen dan ook altijd samen met jou een geschikt moment uitzoeken.

Nog vragen?

Voor het aanbrengen van een gietvloer buiten is altijd de hulp van een vakman vereist. Wil je meer weten over wat mogelijk is in jouw situatie? Neem dan contact met ons op. Wil je eerst weten hoe het kostenplaatje eruit gaat zien? Je vraagt hier eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.