Gietvloer in de garage

Ben je al op de hoogte van het feit dat de gietvloer uiteenlopende toepassingen kent? Wij hebben bijvoorbeeld gietvloeren in badkamers aangebracht, in woonkamers, maar ook buiten als terrasvloer. Er zijn dus enorm veel mogelijkheden. In deze blog praten we je graag bij over de gietvloer in de garage. Een garage gietvloer heeft namelijk veel voordelen.

Waarom een garage gietvloer?

Vloeistofdicht

Garages worden over het algemeen opgeleverd als kale betonnen vloeren. Vaak worden garages als stalling voor fietsen of auto’s gebruikt. Ook wordt een garage vaak als werkplaats benut. Een kale betonnen vloer is dan geen goed idee. Gestalde voertuigen kunnen bijvoorbeeld voor lekkende olie of benzine zorgen. Dit trekt makkelijk in een onbewerkte betonnen vloer met alle gevolgen van dien. Een garage gietvloer daarentegen is vloeistofwerend en zal de lekkende vloeistoffen niet doorlaten.

Vuil- en stofwerend

Als je de garage als werkplaats gebruikt, zul je gauw merken dat een kale betonnen vloer stof en vuil aantrekt. Op deze manier is een garage erg moeilijk schoon te houden. Kies je voor een garage gietvloer, dan heb je daar geen last van. Een gietvloer is namelijk vuilafstotend en stofwerend. Op deze manier kun je ongestoord je gang gaan in je garage.

Extreem grote belastbaarheid

Een garagevloer is niet hetzelfde als iedere andere vloer. Dat komt omdat er veel in een garage gebeurd. Er zijn vaak scooters, auto’s of andere zware vervoersmiddelen aanwezig. Daarom moet een garagevloer tegen zware belasting beschermd zijn. Een gietvloer is hier een goede en gedegen oplossing. Een garage gietvloer, gemaakt van Epoxy, zorgt ervoor dat je jaren van je vloer kunt genieten. Dit komt omdat het materiaal onder andere is gemaakt van ijzersterk kunsthars. Het materiaal zorgt voor een duurzame en slijtvaste vloer. Zo kun jij, ondanks de zware belasting, jaren rekenen op een stabiele en veilige ondergrond.

garage gietvloer

Aangepast aan jouw garage

Niet iedere garage is hetzelfde. Gebruik je jouw garage alleen of is het voor bedrijfsdoeleinden? Heb je misschien te maken met brandbare materialen of lekkende chemische vloeistoffen? Dan is het goed te weten dat de gietvloeren op Gietvloerprijzen.nl makkelijk aangepast kunnen worden aan iedere specifieke situatie. Wij leveren opties die voldoen aan speciale brandwerende maatregelen. Ook met specifieke veiligheidsmaatregelen hebben wij ervaring. Heb je last van een gladde vloer en ben je bang voor slipgevaar? Kies dan voor een antisliplaag. Deze is verkrijgbaar in verschillende gradaties.

Meer weten?

Een gietvloer in de garage is een solide en betrouwbare vloeroplossing. Iedere specifieke situatie is echter anders en we raden je dan ook aan om je vakkundig te laten adviseren. Gietvloerprijzen.nl staat voor je klaar met gedegen advies. Door jarenlange ervaring weten we wat goed is in jouw garage. Neem contact met ons op of vraag eerst een vrijblijvende offerte aan.