Gietvloer in een huishouden met kinderen

Kinderen zijn leuk en geven veel liefde. Natuurlijk, dat weten we allemaal. Toch is het niet altijd eenvoudig om je interieur ook kindvriendelijk te maken. Want hoe zorg je ervoor dat je inrichting er geweldig uitzien en je kinderen tegelijk ook gewoon kind kunnen zijn? Wij van Gietvloerprijzen.nl hebben daar een goede tip voor. Kies voor een gietvloer als basis. Een interieur voor een huishouden met kinderen hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

Onderhoudsvriendelijk

Met kinderen in huis valt er wel eens wat om. En zeker als de kinderen regelmatig buitenspelen komt er weleens wat viezigheid mee naar binnen. Denk aan vieze laarzen en natte gympjes. Gelukkig is dat voor een gietvloer allemaal geen probleem. Een gietvloer is vloeistofdicht dus als er een beker melk omvalt is dit in principe geen probleem. Fijne bijkomstigheid is dus dat de vloer ook makkelijk met een natte dweil kan worden schoongemaakt. Dat is dan ook het ideale aan een gietvloer. Het beste maak je je betonlook vloer schoon met lauwwarm water. Heel simpel dus. Schoonmaakmiddelen zijn eerder af te raden dan aan te raden. Wil je perse wel schoonmaakmiddelen gebruiken, vraag dan eerst advies welk schoonmaakmiddel geschikt is.

gietvloer in de woonkamer - huishouden met kinderen

Sterk voor een huishouden met kinderen

Met een paar koters in huis weet je al gauw dat je meubels tegen een stootje moeten kunnen. Peuters weten nog niet zo goed wat precies breekbaar is. Oudere kids kunnen zo verdiept zijn in hun spel dat ze vergeten dat niet alles onbreekbaar is. Ook het speelgoed van vandaag de dag kan soms veel van een vloer vragen. Denk aan speelgoedwagentjes die telkens door de kamer worden gereden, houtblokjes, poppenwagens, metalen treinen, etc. Met een gietvloer is dit allemaal geen probleem. Een gietvloer is gemaakt van beresterk materiaal wat jarenlang meegaat. Mochten je kinderen er toch in slagen om een beschadiging aan de vloer aan te brengen dan kan dit in veel gevallen met een simpele ingreep gerepareerd worden.

Aangenaam

Kinderen spelen vaak op de grond. Je wilt dan natuurlijk dat het aangenaam is voor je kinderen om op te spelen. Naast dat een gietvloer sterk is, voelt hij ook heel aangenaam aan. Een gietvloer heeft het uiterlijk van een harde vloer, maar is gemaakt van licht elastisch materiaal. Optisch bedrog dus. Je kinderen willen niet meer anders.

Tijdloos design

Leuk natuurlijk zo’n vloer aangepast aan een huishouden met kinderen, maar het oog wil ook wat. Wat dat betreft zit je met een gietvloer goed. Het leuke van een betonlook gietvloer is namelijk dat je deze met heel veel uiteenlopende stijlen kunt combineren. Zo kun je kiezen voor een klassieke look bij je gietvloer, maar ook een retro of industrieel design doet het heel goed met een gietvloer. Handige bijkomstigheid is dat je ook de kinderkamer makkelijk kunt veranderen. Je kinderen groeien immers snel en voor je het weet verander je een kinderkamer naar een tienerplek. Met een gietvloer heb je een tijdloze vloer als basis.

Wil je meer weten over een gietvloer in een huishouden met kinderen? Neem dan contact met ons op. We adviseren je graag verder. Je kunt natuurlijk ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.