Inrichten met een allergie

Steeds meer mensen krijgen te maken met een allergie. Soms zijn het kinderen, maar ook volwassenen kunnen flink last hebben van uiteenlopende klachten. Het kan gaan om een allergie voor huisstofmijt of voor schimmels. Dit is heel vervelend, maar gelukkig kun je binnenshuis veel dingen toepassen die het je gemakkelijker maken. Gietvloerprijzen.nl denkt graag met je mee hoe je je huis kunt inrichten met een allergie. Lees gauw onze tips.

Meubels

Voor je meubels is het belangrijk dat je meubels hebt die zo min mogelijk stof aantrekken. Als je voor leer of nepleer kiest dan zit je in ieder geval goed. Dit materiaal is glad en stof heeft hier weinig kans om op achter te blijven. Verder is het belangrijk dat je voor stoelen en banken kiest die niet veel gaatjes en kiertjes bevatten waar stof in achter kan blijven. Strakke meubels lenen zich dan ook goed voor het inrichten van je huis als je een allergie hebt.

Decoratie en verdere aankleding

Kussentjes zijn niet aan te raden in een allergie-vrij interieur. Kussens trekken namelijk vaak huismijt aan. Hetzelfde geldt voor tapijten. Deze materialen zijn verre van glad en de huisstofmijt is er dol op. Voor verdere decoratie is het advies om je interieur zo sober mogelijk te houden. Heb je veel prullaria, dan zal je dit ook vaak moeten afstoffen. Dit is veel te veel werk als je een allergie hebt. Hierdoor zijn gordijnen met veel plooien ook een no-go in een allergie-vrije inrichting. Dit trekt veel te veel stof aan. Je kunt beter kiezen voor luxaflex of een rolgordijn voor de ramen. Dit materiaal trekt minder stof aan én is makkelijk schoon te maken.

Vloer

Vloerbedekking is sterk af te raden bij het inrichten met een allergie. Je kunt beter kiezen voor een vloer die geen stof aantrekt. Dan kom je al gauw uit bij een houten vloer of een gietvloer. Een houten vloer kan een optie zijn, maar ook daar blijft vaak stof en vuil achter in kiertjes en gaatjes. Voor een anti-allergie woning is een gietvloer een van de meest effectieve vloeren. Dit komt omdat de vloer volledig naadloos en strak is. Omdat de vloer ook nog eens vloeistofdicht is, is de vloer makkelijk schoon te houden.

Inrichten met een allergie

Gietvloer in de keuken en badkamer

Heb je juist last van een allergie voor schimmel, dan is de gietvloer ook ideaal. Veel mensen kiezen voor tegels in de badkamer. Dit lijkt logisch, maar de voegen tussen de tegeltjes zijn niet vochtwerend. Hier ontstaan dan ook vaak schimmels. Bij een gietvloer heb je daar geen last van omdat de vloer volledig egaal is. Combineer je dit met een goed ventilatiesysteem, dan kom je een heel eind.

Meer over vloer inrichten met een allergie

We hopen dat deze tips over je huis inrichten met een allergie je verder gaan helpen. Mocht je meer informatie willen over een gietvloer dan kun je hier contact met ons opnemen. Ook kan je vrijblijvend een offerte opvragen. Zo heb je meteen een beeld van de prijs.