Gietvloer in de douche of badkamer

Gietvloeren zijn er in vele soorten en maten. De gietvloer is dan ook mateloos populair en kent vele toepassingen. In bedrijfspanden, in nieuwbouwhuizen en in oude klassieke appartementen. Wij bij gietvloerprijzen.nl weten dat een gietvloer in iedere ruimte een toegevoegde waarde is. Maar wist je ook dat een gietvloer in de douche of badkamer ook ideaal is? We vertellen je graag meer.

Waarom een gietvloer in de douche of badkamer?

Het is vast niet direct bij je opgekomen om een gietvloer in de douche of badkamer te laten aanbrengen. Waarschijnlijk heb je, zoals de meeste mensen, eerder aan tegels gedacht. Dit lijkt een logische keuze omdat tegeltjes een beschermende coating hebben die water afstoot. Waterafstotend materiaal is in de badkamer, waar je over het algemeen lekker wilt kunnen rondspetteren, van groot belang. De optie van tegels is echter veel minder praktisch als het lijkt. De voegen tussen de tegels zijn namelijk niet waterafstotend en dat is dus ook een fijne plek voor schimmels, bacteriën en ander vuil. Bij een gietvloer in de douche of badkamer heb je daar geen omkijken naar. Een gietvloer is namelijk volledig naadloos en egaal. Geen schimmels of vuil wat zich kan ophopen dus. Het schoon houden van je badkamer gaat een stuk makkelijker en sneller.

Gietvloer in de douche of badkamer

Design en comfort

Veel van onze klanten laten hun gietvloer vanuit de rest van hun huis ook door lopen in hun badkamer. Zo voorzien ze heel hun verdieping van comfort. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een gietvloer alleen in de badkamer aan te brengen. In dat geval ben je er zeker van dat je een stukje design in je badkamer integreert. De strakke look zorgt ervoor dat je badkamer groter lijkt. Dit in combinatie met het robuuste materiaal zorgt voor een luxe gevoel zodat je je even kan ontspannen. Wist je trouwens dat een gietvloer van kunststof van licht elastisch materiaal is gemaakt? Dit zorgt ervoor dat de vloer comfortabel aanvoelt. Zeker in de badkamer is dat belangrijk omdat je hier vaak op je blote voeten bent. Wil je extra comfort? Sommige gietvloeren in de badkamer kunnen ook gecombineerd worden met vloerverwarming!

Geschikte gietvloer

Bij gietvloerprijzen.nl zijn vele soorten gietvloeren te verkrijgen. Toch is niet iedere gietvloer geschikt voor in de badkamer. Voor een gietvloer in de douche of badkamer moet het materiaal op basis van kunststof gemaakt zijn. Dit zorgt ervoor dat de vloer vloeistofdicht is en er geen water binnen kan dringen. In het assortiment van gietvloerprijzen.nl zijn de epoxyvloer en de PU gietvloer Green Line beiden geschikt voor in de douche of badkamer. Beide vloeren lijken erg op elkaar. Toch zijn er kleine verschillen waardoor de PU gietvloer Green Line iets geschikter is voor je badkamer dan de epoxy gietvloer. De PU gietvloer Green Line is gemaakt van polyurethaan wat van zichzelf licht elastisch is. De epoxy vloer daarentegen voelt wat harder aan. Gietvloerprijzen.nl zal dus sneller de PU gietvloer Green Line aanbevelen voor in de badkamer.

Meer weten?

Wil je meer weten over opties voor een gietvloer in de doucht of badkamer? Je kunt hier contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder en kunnen je van specialistisch advies voorzien. Eerst benieuwd naar de kosten? Dan kun je hier een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen vijf dagen een op maat gemaakte prijsopgave.

Bron afbeelding: Pinterest