Wist jij dit over gietvloeren?

Wist jij dit over gietvloeren?

Gietvloeren zijn geweldige vloeren die steeds populairder worden. Kende jij deze feiten al over gietvloeren?

1.Een gietvloer is duurzaam

Een gietvloer is een duurzame vloer die lang meegaat. Je kan echt jarenlang genieten van een gietvloer. Zelfs als de toplaag na een aantal jaren versleten is kan je deze weer laten vervangen. Hierdoor ziet de vloer er zo weer als nieuw uit.

2. Een gietvloer gaat samen met vloerverwarming

Een gietvloer gaat perfect samen met vloerverwarming. Omdat een gietvloer erg dun is wordt de warmte snel door de ruimte verspreid. In combinatie met een gietvloer kan vloerverwarming zelf de hoofdverwarming van jouw woning zijn.

3. Een gietvloer is makkelijk schoon te maken

Een gietvloer is een vloer die makkelijk schoon te houden is. Slechts met warm water en een dweil krijg je de vloer makkelijk schoon. Ook gemorste vloeistoffen die hardnekkige vlekken kunnen veroorzaken als koffie of rode wijn kan je verwijderen voordat ze vlekken achterlaten. Het is wel belangrijk dat je er snel bij bent. Haal de vloeistof direct met een natte doek weg.

4. Een gietvloer is UV bestendig

Een gietvloer van polyurethaan is UV bestendig. De zon zal de vloer dan ook niet doen verkleuren en de kleur behoudt altijd zijn intensiteit.

5. Gietvloeren zijn er in allerlei kleuren

Een gietvloer zie je veel in een grijstint. Maar je kan als je voor een gietvloer kiest uit onwijs veel kleuren kiezen. Zo kan je precies de kleur uitkiezen die bij jouw smaak past.

6. Een gietvloer voelt comfortabel aan

Een gietvloer is een strakke, naadloze vloer. Maar ondanks zijn looks voelt een gietvloer erg comfortabel aan. Een gietvloer is namelijk licht elastisch. Daarom is een gietvloer zeer geschikt voor in woningen.

7. Een gietvloer past bij diverse interieurstijlen

Welke interieurstijl je ook mooi vindt, een gietvloer staat er prachtig bij. De strakke vloer vormt een mooie basis voor diverse stijlen. Zo staat de vloer goed bij een minimalistisch interieur, maar ook bij een industrieel, een landelijk en een bohemien interieur.

Ook interessant: