De verschillende soorten gietvloeren

De verschillende soorten gietvloeren

Er zijn gietvloeren in allerlei soorten en maten. Een gietvloer is altijd precies op maat te maken, dus qua maten kan je echt alle kanten op. Maar ook qua soorten heb je veel keuze. Zo kan je precies de juiste gietvloer kiezen die bij jouw stijl en situatie past. We geven je in deze blog meer informatie over de verschillende soorten gietvloeren.

PU Gietvloer Green Line

Deze gietvloer is erg geschikt voor in woningen. Een PU Gietvloer Green Line is een gietvloer van hoge kwaliteit gemaakt op basis van de kunsthars polyurethaan. Het is een duurzame en milieuvriendelijke vloer die lang meegaat. De gietvloer is licht flexibel en daardoor comfortabel. Ook is de gietvloer vochtafstotend waardoor deze ook in de badkamer kan worden gebruikt. De PU Gietvloer Green Line is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Een cement gebonden gietvloer

Een cement gebonden gietvloer heeft een mooie natuurlijke uitstraling. De vloer lijkt erg op een vloer van cement, maar voelt comfortabeler aan. Ook een cementgebonden gietvloer is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Maar dit type vloer is een grijstint erg populair.

cementgebonden gietvloer wit slaapkamer

Woonbeton

Een andere vloer voor de liefhebbers van de betonlook. Woonbeton lijkt er op de klassieke gietvloer, maar woonbeton is ook een cementgebonden vloer. Een vloer van woonbeton heeft dikkere lagen dan een gietvloer. Het is een prachtige naadloze vloer.

Microcement

Het materiaal dat voor een microcement vloer gebruikt wordt is totaal anders dan een klassieke gietvloer. Microcement komt van origine uit Argentinië, maar is nu ook in Nederland erg populair. Een vloer van microcement heeft een robuust en verfijnd uiterlijk.

Een design betonvloer

Een design betonvloer is ook gemaakt van een cementgebonden materiaal. Het is een prachtige vloer met alle voordelen van een gietvloer, maar de look van een echte betonnen vloer.

De betonlook vloer

Dit is nog een populaire gietvloer die doet denken aan een betonnen vloer. Een betonlook vloer is van kunststof gemaakt. Hierdoor heeft het dezelfde voordelen als een gietvloer. De vloer is comfortabel, hygiënisch, makkelijk schoon te houden en heeft een uniek design.

Een epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is een aanrader voor de industrie. De vloer wordt veel gebruikt in bedrijfspanden. Een epoxy gietvloer is namelijk goed bestand tegen zware of chemische belasting. Het is een sterke vloer die jaren meegaat. Ook de epoxy gietvloer is in diverse kleuren verkrijgbaar. Ook zijn er diverse opties mogelijk, als en anti-sliplaag of een antistatische afwerking.

Bron afbeelding: Pinterest

Ook interessant: