Onderhoud tips voor uw woonbeton

Onderhoud tips voor uw woonbeton

Onderhoud tips voor uw woonbeton

Bent u op zoek naar een onderhoudsvriendelijke en slijtvaste vloer? Dan is woonbeton wellicht de geschikte vloer voor u. Woonbeton is namelijk een zeer onderhoudsvriendelijke vloer met een stofvrij karakter.

Vrijwel geen groot onderhoud nodig

Woonbeton heeft maar weinig tot geen groot onderhoud nodig, mits u de vloer goed verzorgt. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een vochtige doek is echter voldoende om de vloer na dagelijks gebruik in optimale staat te houden. Dit komt met name door het feit dat woonbeton naadloos wordt gelegd en er dus geen naden of kieren aanwezig zijn waar vuil zich in op kan hopen. De strakke afwerking voor woonbeton zorgt ervoor dat vuil en stof op het oppervlak blijft liggen en gemakkelijk kan worden verwijderd.

Beschermende topcoat

Net als andere gietvloeren wordt woonbeton afgewerkt met een beschermlaag die de vloer beschermt tegen alledaags gebruik. Gezien de lange levensduur van woonbeton kan deze laag gaan slijten. Het is mogelijk om de topcoat op een gegeven moment te vervangen. Hierdoor ziet uw woonbeton er weer als nieuw uit.

Intensieve reiniging voor woonbeton in optimale staat

Zoals gezegd heeft woonbeton maar weinig tot geen groot onderhoud nodig. U kunt er echter voor kiezen om uw woonbeton na een bepaalde tijd intensief te (laten) reinigen met een professionele boenmachine. We raden u aan deze machine te huren bij een schoonmaakbedrijf, omdat deze apparaten zorgen voor een goede reiniging van de vloer, maar deze niet te hardhandig bewerken. Na de reiniging kan uw woonbeton weer jaren vooruit.

Vragen? Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over het onderhoud van woonbeton of over woonbeton in het algemeen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers beantwoorden met plezier al uw vragen over woonbeton of een van onze andere gietvloeren. Wij staan voor u klaar om u te voorzien van passend advies.

Ook interessant: