De voordelen van een gietvloer

De voordelen van een gietvloer

De voordelen van een gietvloer

Voorheen werden gietvloeren vooral in bedrijfsruimten, zoals winkels, kantoren en showrooms aangelegd. Inmiddels is de vloer ook in populariteit gestegen onder particulieren. De gietvloer brengt namelijk vele praktische voordelen met zich mee die in een woonhuis zorgen voor een verhoogd wooncomfort.

Naadloos oppervlak

Allereerst is daar de onderhoudsvriendelijkheid van de gietvloer. Een gietvloer wordt naadloos gelegd, waardoor het oppervlak van de vloer volledig strak en egaal is. Hierdoor heeft vuil geen kans zich op te hopen in kieren of naden en kan de vloer gemakkelijk worden schoongemaakt. Bovendien heeft de vloer geen groot onderhoud nodig. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om jarenlang van de gietvloer te kunnen genieten.

Comfortabele gietvloer

En dan natuurlijk het wooncomfort. Een gietvloer heeft elastische eigenschappen. Hierdoor is de gietvloer minder hard en stug dan bijvoorbeeld beton, waardoor hij comfortabel aanvoelt wanneer u er met blote voeten overheen loopt. Bovendien hebben de elastische eigenschappen een geluiddempende werking: geluidstrilling worden door de vloer geabsorbeerd. U kunt een gietvloer combineren met vloerverwarming, al heeft de vloer van zichzelf al een aangename gevoelstemperatuur.

Laat u adviseren over een passende gietvloer

Een gietvloer is verkrijgbaar in diverse kleuren, zodat u uw vloer volledig in uw interieur kunt integreren. Kies voor een neutrale, natuurlijke tint of pak uit met een gewaagde kleur uit het kleurenpalet. Plan een afspraak met een van onze medewerkers in onze showroom om voorbeelden van verschillende gietvloeren te bekijken. Wij voorzien u graag van passend advies, zodat u een gietvloer kunt kiezen waar u de komende 20+ jaar van kunt genieten.

Ook interessant: