Een gietvloer met vloerverwarming, dat wilt u toch ook?

Een gietvloer met vloerverwarming, dat wilt u toch ook?

Gietvloeren en vloerverwarming

Gietvloeren hebben een aantal praktische voordelen. Zo zijn ze gemakkelijk schoon te maken doordat ze naadloos worden gelegd, zijn ze elastisch en hebben ze altijd een aangename temperatuur. Een gietvloer draagt dan ook zeker bij aan een comfortabele leefomgeving in een woning. Maar wilt u uw woongenot naar een nog hoger niveau tillen? Dan combineert u een gietvloer met vloerverwarming. Deze twee gaan namelijk heel goed samen.

Snelle verwarming van de ruimte

Gietvloeren zijn relatief dun, waardoor het vloeroppervlak snel opwarmt. Deze warmte stijgt vervolgens op om de omgeving te verwarmen. Vloerverwarming onder een gietvloer zorgt daardoor voor een snelle verwarming van de ruimte zonder extra benodigde energie. Dankzij de goede geleiding van de gietvloer is vloerverwarming uitstekend geschikt om te gebruiken als hoofdverwarming. In dat geval heeft u geen centrale verwarming meer nodig.

Verbeterde technieken en materialen

In het verleden leverde vloerverwarming nog wel eens problemen op. Lekkende buizen en andere defecten onder de vloer zorgden voor onverwacht onderhoud. Met de hedendaagse technieken en verbeterde materialen is de kans op problemen met uw vloerverwarming aanzienlijk verkleind.

Vloerverwarming en een gietvloer in uw woning

Bij ons kunt u terecht voor zowel uw vloerverwarming als de aanleg van uw gietvloer. Alle kennis over deze systeem hebben we gebundeld onder één dak, waardoor we u van professioneel en passend advies kunnen voorzien. Wilt u meer weten over de toepassing van vloerverwarming in uw woning? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Ook interessant: