Is een gietvloer duurder dan andere type vloeren?

Is een gietvloer duurder dan andere type vloeren?

Bij het kiezen van een vloer voor jou woning of bedrijfspand zijn er verschillende onderdelen die van belang zijn. Voor veel van ons is het het belangrijkste dat we de vloer mooi vinden. Maar daarnaast zijn andere eigenschappen zoals hygiëne, kwaliteit, comfort en uiteraard ook de prijs ook van belang. De prijzen van vloeren lopen erg uiteen en ook binnen één type vloer zijn er veel opties en prijsklassen. Het is daarom moeilijk om te zeggen of een gietvloer duurder is dan andere vloeren? Soms wel, maar soms ook niet. Lees hier meer over de prijzen van gietvloeren en andere type vloeren.

is een gietvloer duurder?

Hoeveel kost een gietvloer?

De gietvloer prijs is van meerdere factoren afhankelijk. Ten eerste maakt de grootte van het oppervlakte een verschil. Want hoe groter het oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Daarom is het bijvoorbeeld interessant om in een woning op de gehele benedenverdieping een gietvloer te laten aanbrengen. Maar ook voor bedrijven met grote showrooms of grote fabriekshallen is een gietvloer daarom interessant. Andere factoren die een effect hebben op de prijs van een gietvloer zijn de arbeidskosten, de staat van de ondervloer en eventuele extra’s zoals vloerverwarming.

Omdat zoveel factoren een effect hebben op de prijs is het niet mogelijk om een vaste prijs te geven voor een gietvloer. Daarnaast verschillen de kosten per soort gietvloer ook nog eens. Dit zijn de gemiddelde prijzen van een epoxy gietvloer en een betonlookgietvloer: 

Aantal m2 Prijs Epoxy gietvloer
Epoxy gietvloer 20 – 50 m2 Vaste staffel (excl btw)* € 3.150,-
Epoxy gietvloer 51 – 100 m2 Prijs per m2 (excl btw) € 50, –
Epoxy gietvloer 101 – 150 m2 Prijs per m2 (excl btw) € 45,-
Epoxy gietvloer 151 – 200 m2 Prijs per m2 (excl btw) € 40,-
Aantal m2 Prijs betonlook vloer
Betonlook vloer 20 – 50 m2 Vaste staffel (excl. btw)* € 4100,-
Betonlook vloer 51 – 100 m2 Prijs per m2 (excl. btw) € 63,-
Betonlook vloer 101 – 150 m2 Prijs per m2 (excl. btw) € 64,-
Betonlook vloer 151 – 200 m2 Prijs per m2 (excl. btw) € 57,-

 

*Let op: Prijzen zijn indicatief en onder andere afhankelijk van ondergrond. Wilt u weten wat de prijs in uw situatie is? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

*Uitleg staffel: Als u een vloer wilt van onder de 50 m2, dan betaalt u een vaste prijs. U doet er uw voordeel mee indien u meer m2 afneemt.

Hoeveel kost linoleum?

Linoleum wordt vaak als een goedkoper alternatief gezien voor een gietvloer. Linoleum is namelijk ook een strakke vloer die in veel kleuren verkrijgbaar is. Maar voor de lagere prijs krijg je ook minder kwaliteit. Bij linoleum zijn naden te zien en linoleum gaat minder lang mee dan een gietvloer. Linoleum kost gemiddeld €40,- per vierkante meter.

Hoeveel kosten tegels?

Een vloer van tegels heeft ook veel overeenkomsten met een gietvloer. Zo heeft een vloer van tegels vaak ook een natuurlijke uitstraling, is de vloer hygiënisch en gaat de vloer goed samen met vloerverwarming. Wel is een tegelvloer iets minder strak dan een gietvloer, want bij tegels zijn er voegen te zien. De prijs van een tegelvloer kan alle kanten op gaan. Er zijn al tegelvloeren van €20,- per vierkante meter, maar de prijs kan oplopen tot €80,- per vierkante meter.

Hoeveel kost een houten vloer?

Hout is een geliefd materiaal voor vloeren. Maar hout heeft een andere uitstraling dan een gietvloer. Hout is natuurlijk, vaak donkerder en minder strak. Een houten vloer gaat net als een gietvloer jarenlang mee, maar een houten vloer heeft wel meer onderhoud nodig. Ook is hout minder goed te combineren met vloerverwarming, want het hout kan vervormen door de temperatuursverschillen. Je betaalt voor een houten vloer gemiddeld €40,- per vierkante meter.

Hoeveel kost tapijt?

Tapijt is goedkoper dan een gietvloer. De gemiddelde prijs voor tapijt is namelijk €30,- per vierkante meter. Maar de vloeren zijn dan ook totaal anders. Wanneer je twijfelt tussen tapijt en een gietvloer dan is het goed om ook alle andere grote verschillen te overwegen. Zo is een gietvloer duurzamer, makkelijker schoon te houden en kan een gietvloer worden aangelegd in combinatie met vloerverwarming. Tapijt is zachter en comfortabeler maar kan niet worden gecombineerd met vloerverwarming.

Naast de prijs van de vloer is het goed om ook de andere eigenschappen van de vloeren te overwegen wanneer je een keuze maakt. Zoals je ziet is een gietvloer in veel gevallen gelijk, of net iets duurder dan de andere vloertypen. Maar een gietvloer heeft dan ook veel voordelen. 

Bron afbeelding: Pinterest

Ook interessant: