De praktische voordelen van een gietvloer

De praktische voordelen van een gietvloer

Een gietvloer is een schitterende vloer. Veel mensen kiezen dan ook voor een gietvloer om zijn mooie design uitstraling. Een gietvloer straalt namelijk luxe en stijl uit. Daarnaast past de gietvloer bij veel verschillende interieurstijlen. Van landelijk tot aan industrieel. Maar naast de mooie looks van deze vloer zijn er ook veel praktische voordelen. Dit zijn de praktische voordelen van een gietvloer:

Duurzaam

Een gietvloer is een duurzame vloer die jarenlang meegaat. Zo heb je een lange tijd plezier van jouw investering! Is de gietvloer naar enkele jaren niet meer zo mooi als in het begin? Dan is het mogelijk om de een nieuwe coatinglaag te laten aanbrengen. Voor een veel lagere prijs is de vloer dan weer zo goed als nieuw.

Makkelijk schoon te maken

Een gietvloer is volledig strak en naadloos. Hierdoor trekt het amper vuil aan. Maar uiteraard is er toch wel regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Met een dweil en warm water krijg je de vloer makkelijk schoon. Even laten drogen en de vloer is weer klaar voor gebruik! Heb je iets gemorst? Haal het dan snel weg met een vochtig doekje en er zal geen vlek achterblijven in de gietvloer.

praktische voordelen van een gietvloer

Hygiënisch

Een gietvloer trekt geen stof of viezigheid aan omdat de vloer volledig naadloos is. Er zijn geen kiertjes waarin stof kan ophopen. Ook is de vloer waterafstotend waardoor vloeistoffen niet snel doordringen in de vloer. Een gietvloer is daarom zeer geschikt voor mensen met een allergie en voor gezinnen met kinderen.

Comfortabel

Ondanks zijn strakke uitstraling voelt een gietvloer toch erg comfortabel aan. De vloer is licht elastisch waardoor het een plezier is om op de vloer te lopen. Een gietvloer is ook uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming. Dat maakt de gietvloer nóg comfortabeler!

Geluiddempend

Omdat een gietvloer licht elastisch is, is de vloer ook geluiddempend. Zeker wanneer je de vloer vergelijkt met een houten vloer of een stenen vloer.

Dit zijn alle praktische voordelen van een gietvloer. Wat denk je? Kies jij voor een gietvloer in jouw woning of bedrijfspand? Lees dan meer over de prijzen van een gietvloer op onze website.

Bron afbeelding: Pinterest

Ook interessant: