De verschillen tussen een Epoxyvloer en een PU gietvloer Greenline

De verschillen tussen een Epoxyvloer en een PU gietvloer Greenline

Een epoxyvloer en een PU gietvloer Green Line zijn beide gietvloeren en ze lijken erg op elkaar. Toch er zijn er wel degelijk verschillen tussen beide vloeren. Elke vloer heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Lees hier meer over de verschillen tussen een epoxyvloer en een PU gietvloer Green Line.

Verschillende materialen

Beide vloeren zijn gemaakt van een verschillend materiaal. En dat zorgt voor de verschillen tussen beide. Een epoxyvloer wordt gemaakt op basis van epoxy, een erg sterke kunsthars. Een PU gietvloer Green Line wordt gemaakt op basis van polyurethaan kunsthars.

Elasticiteit

Een PU gietvloer Green Line is flexibeler en elastischer dan een epoxyvloer. Het is daarom perfect voor in een woning want het voelt comfortabel aan. Een epoxyvloer is minder elastisch en kan hierdoor erg goed tegen een stootje. Een epoxyvloer kan zelf tegen erg zware belasting. Daarom wordt de vloer vaak gebruikt in de industrie.

verschillen tussen een Epoxyvloer en een PU gietvloer Greenline

Bestend  tegen chemicaliën

De sterke epoxyvloer is goed bestend tegen chemicaliën. Dit is nog een reden waarom deze vloer zo populair is in de industrie. De PU gietvloer Green Line kan minder goed tegen chemicaliën en kan het beste worden schoongemaakt met slechts heet water. Wel is de PU gietvloer Green Line vloeistofdicht.

Kans op scheuren

Doordat een epoxyvloer minder elastisch is, is deze wel gevoeliger voor scheuren. Het is daarom heel belangrijk dat deze gietvloer op een stabiele en scheurvrije vloer wordt aangebracht. Bij een PU gietvloer Green Line is dit minder het geval en daarom kan de vloer ook over hout worden aangebracht.

Geschikt voor vloerverwarming

Onder een PU gietvloer Green Line kan je gerust vloerverwarming laten aanleggen. Vloerverwarming past goed bij deze gietvloer en de gietvloer zal de warmte snel door de gehele ruimte verspreiden. Helaas is een epoxyvloer minder geschikt voor vloerverwarming want deze vloer kan niet goed tegen krimp- en uitzetspanningen. Dit heeft te maken met het gebrek aan elasticiteit in de vloer. Wil je graag een vloerverwarming onder de gietvloer laten plaatsen? Kies dan voor een PU gietvloer Green Line.

Verschillen in prijs

In het algemeen is een gietvloer van epoxy iets duurder dan een PU gietvloer Green Line.

De overeenkomsten

Naast verschillen tussen deze gietvloeren zijn erg ook veel overeenkomsten. Dit zijn de overeenkomsten tussen een epoxyvloer en een PU gietvloer Green Line:

  • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
  • Naadloos
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Vloeistofdicht
  • Hygiënisch

Bron afbeelding: Pinterest

Ook interessant: