De diverse opties van een gietvloer

De diverse opties van een gietvloer

Een gietvloer is een veelzijdige vloer die goed past bij diverse woningen en bedrijfspanden. De vloer is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en past daarom ook goed bij diverse interieurstijlen. Dit zijn de verschillende opties van een gietvloer:

Verschillende soorten gietvloeren

Om te beginnen zijn er verschillende soorten gietvloeren  met elk hun specifieke eigenschappen.

  • PU gietvloer greenline: een milieuvriendelijke gietvloer gemaakt van polyurethaan .
  • Epoxy gietvloer: een zeer sterke en slijtvaste vloer die ook bestand is tegen chemicaliën.
  • Betonlook gietvloer: een stijlvolle vloer met een robuuste uitstraling.
  • Woonbeton : gemaakt van cement in combinatie met polyurethaan. Een vloer met een uitstraling van beton maar met het comfort van een gietvloer.

Opties van een gietvloer

Kleuren van gietvloeren

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Je kunt bij de leverancier de gewenste kleur kiezen uit een kleurenkaart. Maar mocht je zo nog geen keuze kunnen maken dan is het ook zeker aan te raden om een moodboard te (laten) maken en om langs te gaan in een showroom. Zo krijg je een veel betere indruk van de kleur. Hou bij het kiezen van de juiste kleur rekening met de rest van de inrichting van de ruimte. Maar bedenk ook dat een gietvloer erg lang meegaat. Verf op de muren of meubels zijn makkelijk te vervangen. Maar om een gietvloer snel te moeten vervangen omdat de kleur niet meer aan je smaak voldoet zou zonde zijn. Wanneer je niet zeker bent van de kleur,  kies dan voor een zo neutraal mogelijke kleur als grijs. Tips: een lichte kleur laat de ruimte optisch groter lijken terwijl eventuele beschadigingen minder snel opvallen op een gietvloer in een donkere kleur.

Extra opties design

Maar niet alleen qua kleur heb je veel keuze. Ook als je nog wat extra’s wilt toevoegen aan het design van een gietvloer is dat mogelijk. Zo kan je ervoor kiezen om een logo of een tekst in de gietvloer te laten plaatsen. Dit is vooral erg leuk voor bedrijven.

Extra opties bij een gietvloer

  • Anti-sliplaag: Een gietvloer is glad, strak en naadloos. Dat is de kracht van een gietvloer, maar hierdoor is het iets makkelijker om over de vloer uit te glijden. Voorkom dit met een extra anti-sliplaag.
  • Geluiddempende laag: Van zichzelf is een gietvloer al flink geluiddempend. Zo is een gietvloer veel stiller dan bijvoorbeeld een houten vloer. Maar voor liefhebbers van stilte is het mogelijk om de vloer nog stiller te maken met een extra geluiddempende laag.

Vloerverwarming

Vloerverwarming en een gietvloer gaan heel goed samen. Een gietvloer past zich namelijk snel aan aan de warmte van de verwarming en zal de warmte ook egaal verspreiden door de ruimte. Bij vloerverwarming is het verwarmingsmechanisme weggewerkt onder de gietvloer. Zo staan er geen verwarmingselementen in de ruimte, voor een mooi strak interieur.

Bron afbeelding: Pinterest 

Ook interessant: