Wat is de prijs voor het leggen van een gietvloer?

Wat is de prijs voor het leggen van een gietvloer?

Om de prijs te bepalen voor het leggen van een gietvloer zijn er verschillende factoren die hierbij van belang zijn. Om de keuze te maken of u wel of niet een gietvloer in uw woning wilt leggen is het belangrijk om een indicatie te hebben van de kosten. De kosten voor een vloer zijn o.a. afhankelijk van het totale oppervlakte, het materiaal dat wordt gebruikt en de bijkomende kosten. Hieronder leest u er meer over.

gietvloerprijzen

Oppervlakte en de lagen van de gietvloer

Voor een gietvloer betaalt u vaak per vierkante meter. Hoe groter de vloer moet worden des te meer u zult betalen voor de gietvloer. Hoewel de totaalprijs bij een grotere vloer vaak omhoog gaat is het ook zo dat de prijs per vierkante meter bij een grotere vloer daalt.

De kosten van de vloer in verhouding met de lagen

Daar komt ook bij dat het afhangt van het aantal lagen die worden aangebracht. Moeten er bijvoorbeeld zes lagen worden aangebracht? Dan heeft dit hogere kosten dan slechts vier lagen. Tussen het leggen van de verschillende lagen door moet er worden gewacht totdat het gedroogd is. Dit kan ook al snel enkele dagen duren.

Ook interessant: