De factoren voor de prijs van een gietvloer m2

De factoren voor de prijs van een gietvloer m2

Overweegt u om een gietvloer in uw woning te laten leggen? Een belangrijke factor voor de keuze om wel of geen gietvloer te nemen is de prijs van de vloer. De prijs wordt bepaald door verschillende factoren. Hieronder bespreken we de verschillende factoren bij het bepalen van de gietvloer prijs.

gietvloerprijzen

Hoe wordt de prijs van een gietvloer bepaald?

Ten eerste is het soort gietvloer een bepalende factor voor de prijs. Zo verschillen de prijzen van een epoxyvloer, een polyurethaan vloer of een cementgebonden vloer. Deze vloeren zijn over het algemeen de duurdere varianten. Een troffelvloer, steentapijt of een betonvloer zijn vaak goedkoper.

De prijs per vierkante meter omlaag

Verder speelt de grootte en de moeilijkheidsgraad een belangrijke rol. Dient de gietvloer te worden gelegd op een groot oppervlakte? Dan gaat de prijs per vierkante meter omlaag t.o.v. een vloer met een klein oppervlakte. Datzelfde principe geldt voor de moeilijkheidsgraad van de vloer. Moeten de vloeren van verschillende kamers en eventueel een trap worden gelegd? In dergelijke gevallen is het moeilijker om een gietvloer aan te leggen en gaat de prijs omhoog.

Ook interessant: