Wonen op woonbeton

Wonen op woonbeton

De laatste trend op woongebied is woonbeton. Dit is gemakkelijk, sterk, stabiel en hoogwaardig. Tenminste, dat zijn de geluiden van mensen die hier al voor gekozen hebben. Al zijn er naast voordelen ook aandachtspunten als u hiervoor kiest.

woonbeton wit woonkamer
Geen naden in uw betonvloer

Woonbeton wordt ambachtelijk met de hand gelegd. Een groot voordeel voor velen is dat woonbeton geen naden kent. Waar bijvoorbeeld laminaat en parket dit wel hebben. Dit is vooral met het oog op het schoonmaken een belangrijk voordeel. Anderen zijn vooral blij dat de vloer één geheel vormt. Dit heeft ook betrekking op de inrichting van uw woning. Met een vloer die in vele kleuren en soorten is te leveren kan dit als basis van het interieur dienen. Bovendien is hij stabieler en sterker dan bijvoorbeeld een gietvloer. Dat komt omdat woonbeton slechts uit één middel bestaat en niet uit een mengsel. Daarnaast is hij dikker.

Schoonhouden van de vloer

De vloer is in principe strak en egaal. Het is wel belangrijk dat het woonbeton goed schoongehouden wordt. Vlekken moeten bijvoorbeeld zo snel mogelijk weggepoetst worden. Wanneer iets omvalt of gemorst wordt kunnen de vlekken namelijk snel intrekken. Mensen die een vloer overwegen moeten dit wel in overweging nemen. Dit is echter voor velen geen probleem. De vloer heeft immers ook vele voordelen. Het is belangrijk dat de afweging tussen de voors en tegens goed wordt gemaakt. Vraag daarbij ook advies aan experts in woonbeton. Wonen op beton kan dus een goede opties zijn als u besluit te gaan verbouwen.

Ook interessant: