Van welke factoren hangt de prijs van een gietvloer af?

Van welke factoren hangt de prijs van een gietvloer af?

De kostprijs van een gietvloer hangt af van een aantal factoren. Het maakt bij voorbeeld een groot verschil of u besluit de vloer zelf te leggen of het laat doen door een professional. De gietvloer prijs wordt namelijk neder andere gebaseerd op het arbeidsloon van een eventuele vloerenlegger. En dat kan natuurlijk flink oplopen als u de gehele klus uit handen geeft. Wanneer u ervoor kiest om het zelf te doen bespaart u deze kosten. U moet zich wel realiseren dat het leggen van een gietvloer wel de nodige vaardigheden vereist om een acceptabel resultaat te krijgen.

De prijs wordt berekend per vierkante meter

De bedrijven die gietvloeren leggen berekenen de gietvloer prijs  in de meeste gevallen per vierkante meter. Dit is een standaard procedure die vrijwel altijd van toepassing is. Deze prijs geldt ook voor de hoeveelheid materiaal die benodigd is.

Een passende gietvloer

U kunt altijd kiezen voor een gietvloer die goed bij u en uw interieur past. De gietvloeren zijn te maken in de meest uiteenlopende kleuren en kunnen zelfs in meerdere kleuren worden gerealiseerd. Zo kiezen bedrijven vaak voor een gietvloer met het bedrijfslogo of met de bedrijfsnaam erin verwerkt.

Ook interessant: