Onderhoud gietvloer

Een gietvloer is een vloer die weinig onderhoud nodig heeft. Dat is een van de voordelen van de vloer! Een gietvloer is erg sterk en door de topcoating zal de vloer niet snel beschadigen. Toch zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden als u lang van de gietvloer wilt genieten. Zo onderhoudt u een gietvloer.

Een gietvloer schoonmaken

Om de levensduur van een gietvloer te verlengen is het belangrijk om de gietvloer regelmatig schoon te maken. U maakt de vloer stofvrij met een bezem met zachte haren op met de stofzuiger. Waarna u de vloer verder reinigt door de vloer te dweilen met lauwwarm water en een zacht schoonmaakmiddel. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met bleek of chloor.

Ook is het belangrijk om gespilde vloeistoffen direct te verwijderen. Dit doet u met een vochtige doek. Als gekleurde vloeistoffen als rode wijn of koffie niet direct worden verwijderd kunnen ze vlekken in de vloer achterlaten.

Een gietvloer onderhouden

Een gietvloer is een onderhoudsarme vloer. U hoeft de vloer niet in de was te zetten zoals bijvoorbeeld nodig is bij een houten vloer. In principe is regelmatig schoonmaken voldoende om de vloer in goede conditie te houden. Is de vloer heel intensief gebruikt en erg vies geworden? Dan kunt u de vloer schoonmaken met een speciale schrobmachine.

Een gietvloer beschermen tegen krassen

Het belangrijkste wat u kunt doen om de levensduur van uw gietvloer te verlengen is de vloer beschermen tegen krassen. Dit doet u als volgt:

  • doe schoenen binnenshuis uit
  • plaats een inloopmat bij de voordeur
  • plaats een doorzichtige mat onder een bureaustoel
  • plaats viltjes onder meubels
  • sleep meubels niet over de vloer

De topcoating vervangen

Als de gietvloer meerdere jaren intensief gebruik is, is het mogelijk dat deze niet meer zo mooi is als in het begin. De toplaag is dan gesleten. Gelukkig is het vervangen van de topcoating van een gietvloer een minder tijdsintensief en goedkoper dan het plaatsen van een gehele nieuwe vloer. Met de nieuwe topcoating ziet de gietvloer er weer als nieuw uit.

Neem contact op met Gietvloerprijzen.nl

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 020 845 2650 of vul het offerteformulier in. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor het plaatsen van een gietvloer.

Adresgegevens

Kantoor/ Showroom:
Gietvloer Prijzen
Kromme Leimuidenstraat 17-1
1059 EL Amsterdam
Op afspraak te bezoeken!