Gietvloer wit

Gietvloer wit in huis? Dat is een combinatie die populair is om toe te passen in het interieur. Dat komt doordat bij een gietvloer wit de uitstraling echt perfect is met een optimaal ruimtelijk effect. Er bestaat wel eens twijfel of het echt een perfecte combinatie is doordat een gietvloer wit natuurlijk als zeer besmettelijk wordt ervaren, want alles is erop te zien. Alles wat erop gezien wordt, zoals een stofje of een vuiltje is echter ook zo weer weg, want deze vloeren zijn naadloos en strak en daarom ook eenvoudig schoon te maken. Bovendien zal vocht of vuil niet in de vloer trekken bij een regelmatige schoonmaak.

Gietvloer wit: het onderhoud

Het is uiteraard zo dat wat een witte ondergrond heeft, zoals een gietvloer wit vuiltjes en stof eerder in het oog springen. Met de wetenschap dat het echter bijzonder simpel is om een gietvloer wit te reinigen en groot onderhoud in geen enkel opzicht nodig is, zal de keuze voor deze combinatie sneller gemaakt worden. Het is uiteraard wel aan te beleven dat vochtplekken die bijvoorbeeld ontstaan doordat er een glas drinken is omgevallen, wel zo snel mogelijk verwijderd moeten worden. Als het vocht direct wordt weggenomen, dan zal er niets aan de vloer te zien zijn.

Gietvloer wit met keuze uit diverse tinten

Er kan bij een gietvloer wit natuurlijk voor spierwit worden gekozen, maar er zijn wat dat betreft ook tal van andere opties beschikbaar. Het is maar net waar de voorkeur naar uitgaat, want een gietvloer wit kan door ons in verschillende tinten geleverd en geplaatst worden. Zo is het ook mogelijk om een sfeer met een zachtere uitstraling te creëren of voor een warme sfeer te kiezen met dit vloersysteem dat in allerlei gietvloer wit tinten uitgevoerd kan worden. RAL en NCS kleuren vormen de basis voor de kleur van gegoten vloeren, daardoor kunt u de gietvloer wit, witter, witst laten maken.

Hoe kiest u een gietvloer wit tint?

Wit is niet voor niets de meest gekozen verfkleur voor wanden en voor plafonds. Een wit-tint schept ruimte, brengt licht en zorgt voor mogelijkheden in het interieur. Toch is het moeilijk om de juiste kleur wit te kiezen, omdat er honderden verschillende tinten witte verf bestaan. Voor gietvloer witen geldt hetzelfde, hoe kiest u de beste kleur gietvloer? In drie stappen komt u erachter welke tint gietvloer wit bij uw interieur past.

  1.  Doe inspiratie op door eerst eens goed rond te kijken. Blader door woonmagazines, ga naar Pinterest, maak een moodboard met de look en feel die u graag in uw interieur terug wil zien.
  2. Bestel of leen vervolgens een kleurenwaaier met RAL-kleuren of NCS-kleuren.
  3. Ontdek thuis welke kleuren u het mooiste vindt en welke tinten wit bij uw interieur passen. Bekijk de kleurstalen zowel bij daglicht als bij kunstlicht in de ruimtes waar u een gietvloer wit wilt laten aanleggen.

Gietvloer wit: interieurtips

All-white

Houdt u van een minimalistische inrichting? Of dit nou een gewaagde of juist een veilige keuze is, zal altijd een discussiepunt blijven: een all-white interieur. Bij deze interieurstijl krijgt (bijna) alles de kleur wit, van een witte keuken tot witte muren en een gietvloer wit. Voor veel mensen is wit de mooiste en makkelijkste interieurkleur, maar bij het all-white interieur is het een hele kunst om de juiste tonen wit samen te gebruiken. Want zelfs bij een all-white interieur kunnen verschillende soorten wit gaan vloeken. Toch bent u al een aardig eind op weg als u de tint van de gietvloer wit met de witte wanden laat overeenkomen.

Hoogglans wit

Bent u helemaal verkocht aan een witte vloer, dan geeft u de gietvloer een extra design uitstraling door deze in hoogglans aan te laten brengen. Vooral in bijvoorbeeld uw keuken of badkamer zorgt dit voor een extra wauw-effect. Op een hoogglans gietvloer wit komen de materiaalstructuren van uw meubels en accessoires beter uit. Bovendien weerkaatst een hoogglans gietvloer wit het licht en profiteert u daardoor van meer lichtopbrengst in de ruimte waar de gietvloer wit ligt. De gietvloer wit hoogglans is ideaal om een verhelderend effect te geven aan ruimtes waar weinig daglicht binnenkomt.

Combineer met hout & leder

Een gietvloer wit gaat ideaal samen met de bruine natuurtinten van hout en leder. Dit maakt de ruimte direct een stuk warmer. U hoeft niet gelijk een volledig bankstel in leder toe te voegen, maar het kan ook subtiel met bijvoorbeeld een lederen hocker. En denk ook eens aan een klassieke paneelverdeling van houten latten voor in de woonkamer. Door de gietvloer wit ziet de ruimte er optisch groot uit. Wilt u daarin een knusse loungehoek maken? Met een houten scheidingswand creëert u een gezellige beschutting in uw woonkamer.

Zwarte accenten

De tegenpool van wit: zwart. Op een gietvloer wit vallen zwarte accessoires extra op. Hiermee kunt u ervoor kiezen om bepaalde plekken in uw interieur een extra accent te geven. Ziet u bijvoorbeeld eens een glazen tussendeur voor u met zwartmetalen omlijsting. Dit zorgt direct voor een ruimtelijkere sfeer in aangrenzende ruimtes. Een andere leuke optie is een crèmekleurig vloerkleed met een zwarte ruit of honingraatmotief. Daarbij kunt u met een vloerkleed ook een aparte zone in huis inrichten, zoals een zithoek of een speelhoek.

Soorten gietvloeren in wit

Al onze gietvloer types zijn verkrijgbaar in witte tinten. Van de polyurethaan gietvloer tot de cementgebonden gietvloer tot de epoxyvloer, als u een lichte gietvloer wil dan maken wij die voor u. Het type vloer kiest u op basis van het gebruik van de ruimte waarin de gietvloer komt te liggen. Polyurethaan (PU) vloeren zijn het meest geschikt voor woonruimtes en kantoren. Ook cementgebonden gietvloer witen passen we vaak in particuliere ruimtes toe, waaronder ook in de badkamer, de keuken en het toilet. Epoxyvloeren zijn door hun hoge belastbaarheid perfect voor bedrijfshallen, garages en in een industriële omgeving.

Witte PU gietvloer

Het basismateriaal van de PU gietvloer is polyurethaan. Deze lichtflexibele kunststof zorgt ervoor dat de gietvloer comfortabel aanvoelt onder de voeten. We kunnen een PU gietvloer green line in twee witte variaties uitvoeren. De eerste optie is de solotint; dit is een enkele witte kleur die een strak designgevoel geeft. Optie twee is de betonlook, waarbij twee tinten met elkaar gemengd worden om het uiterlijk van een witte betonvloer na te bootsen. Meng bijvoorbeeld lichtgrijs of lichtblauw met wit voor een koele variatie of ga voor gebroken wit en wit voor een warmere kleurstelling.

Wit woonbeton en andere cementgebonden gietvloeren

Onze cementgebonden gietvloeren kunt u ook in een lichte kleur zoals wit laten aanbrengen. Beton gietvloeren zoals woonbeton en microcement hebben van nature een andere structuur dan een kunststof gietvloer. Daardoor zien ze er robuuster uit. Een witte of andere lichte kleur verzacht dat effect enigszins. Een witte betonvloer past erg goed bij een minimalistisch interieur.

Witte EP gietvloer

Waarom zou u een witte epoxyvloer laten gieten in uw bedrijf? Eén belangrijke reden is om aan uw klanten te laten zien hoe hygiënisch uw werkomgeving is. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven in de gezondheidsbranche, zoals tandartspraktijken, klinieken, maar ook schoonheidssalons. En epoxyvloeren zijn zo makkelijk te reinigen dat u daaraan tijd bespaart.

Gietvloer wit: past dit bij mijn woonwensen?

De keuze voor een gietvloerkleur kan moeilijk zijn. Vooral omdat de gietvloer bijna altijd over de gehele verdieping wordt gegoten, moet u er goed bij stilstaan welke kleur het best bij al deze ruimtes past. Een tip die we u hierbij kunnen geven is om veel rond te kijken naar interieurinrichtingen. Afbeeldingen vindt u gemakkelijk online. Hierdoor krijgt u al snel een idee van welke combinaties u wel en niet bevallen.

Of koop eens een woonmagazine en lees vooral hoe de interieurdesigners tot een bepaalde sfeer en setting zijn gekomen. Hier steekt u veel van op voor uw eigen interieur.

Ga langs een woonboulevard om inspiratie op te doen. Hier vindt u verschillende woonstijlen terug. Dit geeft uw ervaring weer een extra dimensie.

Advies over gietvloer wit

Als er nog twijfels zijn of als u gewoon meer te weten wenst te komen over de opties die wij ten aanzien van de gietvloer wit te bieden hebben, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen. Na het aanvragen van een vrijblijvende offerte is het mogelijk om naar onze showroom te komen om advies te krijgen over een gietvloer wit, daarvoor kunt u ons bellen om een afspraak te maken. Indien de keuze gemaakt is, dan staat het u ook vrij om online een offerte aan te vragen.

Neem contact op met Gietvloerprijzen.nl

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 020 845 2650 of vul het offerteformulier in. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor het plaatsen van een gietvloer.

Adresgegevens

Kantoor/ Showroom:
Gietvloer Prijzen
Kromme Leimuidenstraat 17-1
1059 EL Amsterdam
Op afspraak te bezoeken!