Cementgebonden gietvloer

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een uitstekende keuze als u de voorkeur geeft aan een vloersysteem met een natuurlijke uitstraling, dat over comfortabele eigenschappen beschikt. De cementgebonden gietvloer komt tot stand op basis van natuurlijke materialen in de vorm van mineralen en grondstoffen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk effect, dat een realistische weergave biedt van echt beton.

Een bijkomend voordeel van deze vloer is dat de cementgebonden gietvloer over elke bestaande vloer, zoals een tegelvloer, kan worden aangebracht.

De prijs van een cementgebonden gietvloer

Om de exacte prijs te berekenen van een cementgebonden gietvloer, wordt er gekeken naar een aantal factoren zoals extra opties en het aantal m2. Daarnaast bestaat er een vaste prijs voor vloeren van 20 tot 50 vierkante meter. Vanaf 51 m2 wordt de prijs per vierkante meter berekend en daalt de prijs wanneer het aantal m2 toeneemt.

Aantal m2PrijsberekeningCement gebonden gietvloer
Cementgebonden gietvloer 20 – 50 m2Vaste staffel (excl btw)€ 4.675,-
Cementgebonden gietvloer 51 – 100 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 81,-
Cementgebonden gietvloer 101 – 150 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 73,-
Cementgebonden gietvloer 151 – 200 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 66,-

Laat direct de prijs berekenen door op onderstaande button te klikken. Voor meer informatie over de prijsberekening van een cementgebonden gietvloer neemt u contact met ons op via 020 845 2650.

Onze vloeren

Eigenschappen van cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer bestaat uit minimaal twee lagen en kent als hoofdbestanddeel cement dat wordt gecombineerd met bindmiddelen. Om het vloersysteem extra krachtig en stijlvol te maken, vindt er een afwerking plaats in de vorm van het aanbrengen van een coating. Dat kan bijvoorbeeld een coating van polyurethaan zijn en heeft weer als extra voordeel dat de cementgebonden gietvloer vocht en vuil zal afstoten. Bovendien is de naadloze vloer door de beschermende coating extra gemakkelijk schoon te maken. U kunt voor een matte of voor een glanzende uitvoering kiezen.

Kleur van cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer is verkrijgbaar in meerdere kleuren. De grijstinten zijn uiteraard populair doordat grijs het meest realistische effect geeft. U kunt echter ook voor een andere kleur kiezen met een natuurlijke uitstraling, zoals voor een zandkleur in uiteenlopende tinten. De afwerking en wijze van aanbrengen maken variatie in de uitstraling mogelijk. U kunt uw wensen aan ons doorgeven en uiteraard laten wij u ook graag kennismaken met de verschillen. De vloer wordt gepolijst om de echte betonlook te creëren.

Cementgebonden vloer binnen vijf dagen gelegd

Het leggen van een cementgebonden gietvloer duurt meestal vijf dagen. Allereerst wordt het cement op locatie aangemaakt. Om oneffenheden te voorkomen, wordt de vloer in één keer gegoten. Hierna wordt de vloer uitgevlakt en kan de vloer drogen. De volgende stap is het polijsten, waarmee het uiterlijk van de vloer wordt bepaald.

Voor extra bescherming is het mogelijk om enkele beschermlagen aan te brengen. Na een week is de vloer volledig uitgehard en kan de vloer optimaal worden gebruikt en belast.

Hoe wordt de cementgebonden gietvloer aangelegd?

Als u een cementgebonden gietvloer aanschaft bij Gietvloerprijzen.nl dan komt ons professionele applicatieteam bij u langs om de vloer aan te leggen. Ze beginnen met een uitgebreide inspectie van de ondergrond. Vrijwel iedere ondergrond is geschikt voor een cementgebonden gietvloer, desalniettemin kan het nodig zijn om de ondervloer te egaliseren. Hierover informeren we u na de inspectie en voor aanvang van de werkzaamheden.

Ondergrond inspecteren en egaliseren

Iedere ondergrond kunnen we geschikt maken voor een cementgebonden gietvloer. We starten met een inspectie tijdens het eerste projectbezoek. De kosten van het egaliseren van de ondergrond verwerken we in de kosten per vierkante meter. Uiteraard ontvangt u vooraf een offerte van ons. Verkeert uw ondergrond in de juiste staat dan gaan we direct na inspectie van start met het aanbrengen van de gietvloer op basis van cement. Mocht de ondergrond nog niet egaal genoeg zijn of zitten er scheuren in de ondervloer dan pakken we deze oneffenheden eerst aan. Een egaline ondervloer is een van de mogelijkheden, maar ook opschuren kan voldoende zijn. Dit is allemaal volledig afhankelijk van de staat van uw ondervloer. 

Vloermortel voor cementgebonden gietvloer

Voor we het cementmengsel, ook wel vloermortel genoemd, op de ondergrond smeren brengen we een of twee lagen primer aan. Primer zorgt voor een goede hechtlaag waarop de vloermortel stevig vast komt te zitten. Het aanbrengen van de vloermortel is een ambachtelijk proces, met de hand verspreiden we het mengsel over de vloer en strijken we het oppervlak glad. Afhankelijk van het type cementgebonden gietvloer (woonbeton, microcement of een design betonvloer) brengen we één of meerdere lagen vloermortel aan. Dit bepaalt ook de totale laagdikte van de cementgebonden gietvloer. Aan de vloermortel voegen we een kleurpigment waarmee we allerlei kleuren cementgebonden gietvloer kunnen creëren.

Droogtijd cementgebonden vloeren

Doorgaans houden we periode van een tot twee weken aan voor alle werkzaamheden bij het aanleggen van een cementgebonden gietvloer. Hierin verwerken we zowel de voorbereidende werkzaamheden, waar egaliseren en schuren onder vallen, maar ook de droogtijd van de verschillende lagen. Houdt er rekening mee dat de droogtijd van de primer ongeveer 18 uur per laag is, meestal brengen we twee lagen aan. Vervolgens geldt voor iedere laag cementgebonden vloermortel een droogtijd voor lichte belasting van 24 uur. Dat betekent dat we steeds na een dag drogen een nieuwe laag aan kunnen brengen. Vervolgens duurt het ongeveer een week voor de cementgebonden gietvloer compleet uitgehard is. Dit is echter een richtlijn en geen regel, de droogtijd van betonnen vloeren wordt sterk beïnvloed door factoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid.

Meer informatie 

Wij laten u graag kennismaken met alle voordelen en eigenschappen van de cementgebonden gietvloer. Dat kan in onze showroom, waar u op afspraak welkom bent. Om direct inzicht te krijgen in de kosten van de cementgebonden gietvloer, vraagt u online een vrijblijvende offerte op. Wij streven ernaar om u binnen vijf werkdagen een passende offerte te doen toekomen.

Kom langs in onze showroom

Voor persoonlijk advies bent u welkom in onze showroom. Hier kunt u de verschillende gietvloeren bekijken. Onze showroom is alleen op afspraak te bezoeken, neem daarom contact met ons op voordat u langskomt.

Adresgegevens

Kantoor/ Showroom:
Gietvloer Prijzen
Kromme Leimuidenstraat 17-1
1059 EL Amsterdam
Op afspraak te bezoeken!