Betonnen vloeren – Wat zijn de keuzes en hoe bereken je de kosten?

Betonnen vloeren hebben een lange weg afgelegd sinds het bedekken van trottoirs en parkeergarages. Vandaag de dag, betonnen vloeren vindt zichzelf in een verscheidenheid van eigenschappen, en is eigenlijk een beetje een interieurtrend. Beton is een zeer veelzijdige vloer en kan worden gegoten in een aantal verschillende kleuren en tinten aan de rest van het interieur van een woning te complimenteren. Het is ook ongelooflijk duurzaam, waardoor het een kosteneffectieve investering.

Betonnen vloeren worden steeds meer mainstream als onderdeel van zowel hedendaagse en traditionele woninginrichting. Duurzaam, elegant en strak, beton wordt vaak met succes gebruikt in keukens en badkamers om een ultra-moderne look te creëren, maar het kan ook worden gelegd in slaapkamers of woonkamers voor een ongewone effect. Een betonnen vloer heeft ook praktische voordelen: het is gemakkelijk schoon te maken, slijtvast, en ziet er nog beter als het ouder wordt. Een aloe vera plant of monstera kopen is geen enkel probleem, want deze betonnen vloeren zijn gemaakt om snel schoon te krijgen en kunnen wel tegen een krasje.

Het andere aspect van beton dat ons bevalt is de veelzijdigheid. Beton kan met vloerverwarming worden gelegd en kan worden gebruikt voor een doorlopende vloerafwerking van muur tot vloer. Beton hoeft niet te kijken brutalistisch, ook niet: voor een zachtere, meer glamoureuze look, kies beton met een glanzende, gepolijste afwerking, en het zal meer lijken op stenen tegels. 

HET KIEZEN VAN EEN GEGOTEN BETONNEN VLOER

De meeste gepolijste betonnen vloeren zijn tegenwoordig gemaakt van een coating op cementbasis met toegevoegde polymeren, en worden met de hand als een ‘dekvloer’ aangebracht, in plaats van te worden gegoten zoals een hars.

Beton ziet er architectonisch uit en is ideaal voor het creëren van een industriële look. Beton kan meestal ook op bestaande ondergronden worden gelegd, inclusief bestaande tegels, zolang er maar voldoende stabiliteit is en de vloer vrij is van beweging en vocht.

HOEVEEL ZAL EEN GESTORTE BETONNEN VLOER KOSTEN?

De kosten van een gestorte vloer zijn sterk afhankelijk van het werk en de grootte van de ruimte, dus worden ze meestal per geval berekend. Hoe groter de ruimte, hoe goedkoper elke vierkante meter, wat een van de redenen is waarom een gegoten betonvloer geschikt is voor open ruimten. Als er een onderlaag of structurele laag op de grond moet worden aangebracht voordat de vloer wordt gestort, zal dit de kosten van het leggen verhogen. 

Er zijn vele afwerkingen, polijstmiddelen, verzegelingen en coatings die op een betonvloer kunnen worden aangebracht om een specifieke afwerking te verkrijgen. Hoe meer gespecialiseerde uw keuze, hoe hoger de kosten. De brede offerte die door de meeste betonnen vloeren bedrijven is meer dan £ 100 per vierkante meter, met de gemiddelde kosten zijn £ 130 per vierkante meter.

HOEVEEL KOSTEN BETONTEGELS?

Betontegels zijn een goed budget alternatief voor een gegoten betonnen vloer en kosten vanaf £2 voor een tegel van 45cm x 45cm bij een bouwmarkt of doe-het-zelfzaak. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei tinten, van heel lichtgrijs tot donker houtskool, en kunnen zelfs worden gekleurd. U kunt ze ook krijgen in verschillende vormen, maten en diktes.

Het huren van een boenmachine bij een verhuurbedrijf kost ongeveer £50 per dag, £70 voor het weekend, of £120 voor een week. Deze zijn voorzien van verschillende functies en hulpstukken, zodat u oneffenheden kunt wegslijpen en de tegels waterpas kunt maken voordat u ze reinigt en polijst. Bovendien dekt betonverzegeling ruwweg 10 vierkante meter per liter, en een bus van 2,5 liter kost 23,99 pond.

Ook interessant: